Universitas Stanford

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Leland Stanford Junior University
Lambang resmi Universitas Stanford
Stanford logo.png
Diadegaké1891[1]
JenisSwasta
MottoDie Luft der Freiheit weht(Jerman)
("Angin kebebasan berhembus ")
Dana abadiUS$15,2 milyar[2]
PresidhènJohn L. Hennessy
Sarjana6.705[3]
Magister8.176[3]
KampusSuburban, 33.1 km²
LokasiStanford, California, Amérikah Sarékat
AtletikStanford Cardinal
MaskotPohon Stanford (tak resmi).
Situs web[4]

Leland Stanford Junior University, ingkang kondhang dipunsebut Universitas Stanford (utawi Stanford kémawon), inggih punika siji universitas swasta ingkang dumunung kinten-kinten 60 kilomèter ing tenggara San Francisco lan kinten-kinten 30 km ing sisih wétan laut San Jose ing wewengkon Kabupatèn Santa Clara ingkang dèrèng dipunresmikaken minangka kutha. Stanford dumunung wonten ing caket kutha Palo Alto, California, Amérikah Sarékat pas ing jantung Lembah Silikon kanthi géografis punapa déné historis.

Universitas Stanford dumunung ing kampus universitas kaping 2 paling ageng ing donya, lan dumunung saking Sekolah Teknik, Hukum, Kadhokteran, Pendidikan, Bisnis, Ilmu bumi, lan Humaniora sarta Sains. Universitas punika gadhah sajumlah program lan siji griya sakit pendidikan kejawi manéka kagiyatan ingkang njangkau masarakat lan inisiatif relawan.

Kartu pos kuna Universitas Stanford.

Kampus[besut | besut sumber]

Foto kampus Stanford saking udara.

Wiyar Universitas Stanford inggih punika 32 km². Kampus utamanipun dipunwatesi déning El Camino Real Stanford Avenue, Junipero Serra Boulevard lan Sand Hill Road ing sisih kilèn laut saking Lembah Santa Clara ing Jazirah San Francisco. Wonten ing mangsa panas 1886, nalika kampus punika pisanan dipunrancang, Stanford ngrawuhaken présidhèn saking Massachusetts Institute of Technology Francis Amasa Walker lan arsitèk lansekap ingkang kondhang Boston Frederick Law Olmsted dhateng pasisir kilèn kanggé amringi konsultasi. Olmsted migunakaken siji konsèp umum kanggé kampusipun sarta yasan-bangunanipun. Piyambakipun nmpik pérangan ingkang berbukti-bukit lan langkung milih lumah ingkang rata, ingkang langkung ika praktis. Charles Allerton Coolidge lajeng ngrembakakaken konsèp punika miturut gaya almarhum mentoripun, Henry Hobson Richardson wonten ing gaya Romanesk Richardsonian, ingkang dipuncirikaken déning yasan-yasan watu pasagi 4, ingkang dipungayutaken kaliyan lorong-lorong beratap kanthi lengkungan sasampuning bunderan. Kampus aslinipun ugi dipunrancang kanthi gaya kolonial Spanyol ingkang asring dipunsebut kanggé California ingkang dipunkenal minangka Mission Revival.

Peringkat[besut | besut sumber]

Stanford kanthi konsistèn wonten ing jajaran universitas paling apik ing donya, inggih wonten ing bab pangajaran punapa déné panalitèn. Majalah U.S. News and World Report (USNWR)[5] mapanaken Stanford wonten ing peringkat 5 donya kanggé program sarjananipun taun 2009. Stanford ugi dipundunungaken wonten ing peringkat 3 ing donya kanggé universitas panalitèn paling apik déning Academic Ranking of World Universities (ARWU) taun 2010.[6] Pemeringkat sanèsipun, Times Higher Education World University Rankings, mapanaken Stanford ing posisi angka 4 donya minangka universitas panalitèn paling apik ing donya taun 2010.[7]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kanggé mahasiswa utawi calon mahasiswa

Publikasi Stanford lan terbitan médhia sanèsipun

Kanggé Pangunjung

Cithakan:APRU