San José, California

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basilika San José

San José (diwaca: San Hosé) ya iku jeneng kutha ing Amerika Serikat. Manggone ning bageyan kulon. ya iku ning nagara bageyan California, Amerika Serikat. Wewengkon metropolitan San Jose ya iku kutha San Jose, Santa Clara, Sunnyvale, sarta laladan ing sakupenge.

Ing taun 2006, kutha iki duwé cacah padunung akehe 953.679 jiwa lan duwé luas wewengkon 461,5 km². Kanthi kepadatan padunung 1.976,1 km².

Letak San Jose

San Jose manggone ing kidul Lempongan San Francisco, lan dadi kutha paling gedhé saka Silicon Valley. Saka San Francisco mara San Jose amung udakara 40 menit nganggo mobil. Laladan Silicon Valley dikenal amarga industri IT / komputer program.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kota besar di AS Cithakan:Nagara bagian CaliforniaCithakan:California-geo-stub