Bisnis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bursa Èfèk ing Meksiko Paseo de la Reforma, Mexico City

Sajeroning ngèlmu ékonomi, bisnis iku sawijining organisasi kang adol barang utawa jasa marang konsumèn utawa bisnis liyané, supaya olèh bathi. Sacara historis tembung bisnis saka basa Inggris business, saka tembung dhasar busy kang tegesé "sibuk" sajeroning kontèks individu, komunitas, utawa masarakat. Maksudé sibuk ngayahi aktivitas lan pagawéan kang nekakaké kauntungan.

Sajeroning ékonomi kapitalis, akèh-akèhé bisnis diduwèni déning pihak swasta, bisnis diwangun kanggo olèh profit lan ngundhakaké kemakmuran kang duwé bisnis. Pemilik lan operator saka sawiji bisnis olèh imbalan miturut wektu, usaha, utawa gedhéné kapitalé. Nanging ora kabèh bisnis golèk kauntungan kaya iki, ana uga bisnis koperatif kang tujuané ningkatakén kasajahtran kabèh anggotané utawa institusi pamaréntah kang tujuané ngundhakaké kasajahtran rakyat. Modhèl bisnis kaya iki kontras karo sistem sosialistik, ing ngendi bisnis gedhé diduwèni déning pamaréntah,masarakat umum, utawa sarékat pekerja.