Bebungah Pulitzer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bebungah Pulitzer (basa Inggris: Pulitzer Prize) iku pakurmatan sing dianggep paling dhuwur sajeroning babagan jurnalisme cithak ing Amérika Sarékat. Pakurmatan iki uga dianugerahaké sajeroning babagan sastra lan gubahan musik. Pakurmatan Pulitzer pisanan dianugerahaké ing tanggal 4 Juni 1917, lan wiwit sawetara wektu kapungkur, wiwit diumumaké saben taun ing sasi April.

Panampa bebungah iki dipilih déning badan indepèndhen sing kanthi resmi diatur déning Columbia University Graduate School of Journalism (Sekolah Jurnalisme Universitas Columbia) ing Amérika Sarékat. Pakurmatan iki diciptakaké déning Joseph Pulitzer, sawijining jurnalis lan penerbit ariwarta Hungaria-Amérika ing pungkasan abad kaping 19.

Bebungah dianugerahaké sajeroning kategori-kategori sing magepokan karo jurnalisme, kasenian lan layang. Mung lapuran sing dibabar lan foto-foto asil karya ariwarta utawa organisasi warta padinan sing duwé basis ing Amérika Sarékat waé sing duwé hak nampa bebungah jurnalisme iki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]