Gunung McKinley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Mount McKinley)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mount McKinley (Denali) ing Alaska (USA).

Gunung McKinley utawa Denali iku siji pucuk gunung paling dhuwur ing Amérika Lor. Dhuwuré watara 20,320 feet utawa 6,193.6 m[1]. Gunung iki minangka pérangan utama saka pagunungan Alaska. Gunung iki uga dijenengaké Denali sing tegesé "dhuwur" ing Basa Athabaskan.

Lokasi[besut | besut sumber]

Gunung McKinley dumunung ing satengahing pagunungan Alaska, watara 130 209 km sisih lor kuloné Anchorage lan 249 km kidul-kuloné Fairbanks. Pucuké dumunung watara 56 km saka dalan utama sing paling cedhak, ya iku Dalan gedhé George Parks Highway.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Elevations and Distances in the United States Retrived on July 25, 2007