Gunung Sinabung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sinabung
Sinabung.jpg
Sinabung ing taun 1987
Elevasi 2,460 metres (8,071 ft)[1]
Lokasi Sumatra, Indonésia
Koordinat 3.17° N 98.392° E
Tipe stratovolcano
Umur watu Pleistocene

Gunung Sinabung iku gunung ing dataran dhuwur Karo, Kabupatèn Karo, Sumatra Lor. Sinabung bebarengan karo Sibayak ing sacedhaké, minangka gunung geni aktif ing Sumatra Lor. Kanthi elevasi 2.460 meter, gunung iki dadi pucuk paling dhuwur ing Sumatra Lor. Koordinat pucuk gunung Sinabung ya iku 3° 10 menit LU, 98° 23 menit BT.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Sinabung". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. Retrieved 2006-12-18. 

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Sinabung&oldid=1025917"