Kabupatèn Karo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Karo
120px
Lambang Karo
Motto: "---"
275px
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Kabanjahe
Bupati: Daulat Daniel Sinulingga
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.127,25 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

13 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 276.763 jiwa
+/- 130 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak, wong Melayu lan liyané
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kabupatèn Karo iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Kabanjahe iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 2.127,25 km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

2° 50' nganti 3° 19' Lintang lor lan 97° 55' nganti 98° 38' Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Karo ketata sajeroning 13 kacamatan, --- kalurahan lan --- désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Barusjahe
  2. Berastagi
  3. Juhar
  4. Kabanjahe
  5. Kuta Buluh
  6. Laubaleng
  7. Mardinding
  8. Merek
  9. Munte
  10. Payung
  11. Simpang Empat
  12. Tiga Binanga
  13. Tiga Panah

Karajan Karo[besut | besut sumber]

Ing tlatah Karo iki mbiyèn tau ana 5 karajan ya iku:

  1. Karajan Sibayak Lingga (iki asalé marga Karo-Karo Sinulingga)
  2. Karajan Sibayak Sarinembah (iki asalé marga Sembiring Meliala)
  3. Karajan Sibayak Suka (asalé marga Ginting Suka)
  4. Karajan Sibayak Barusjahe (asalé marga Karo-Karo lan Barus)
  5. Karajan Sibayak Kutabuluh (asalé marga Perangin-angin)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumatra Lor