Kabupatèn Langkat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Langkat
Lambang Kabupatèn Langkat.jpg
Lambang Kabupatèn Langkat
Motto: "---"
300px
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Stabat
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

6.272 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

20 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 902.986 jiwa (2000
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak, wong Melayu lan liyané
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kabupatèn Langkat iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Stabat iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 6.272 km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Langkat ketata jroning 20 kacamatan, --- kalurahan lan --- désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Babalan
  2. Batang Serangan
  3. Besitang
  4. Binjai
  5. Bohorok
  6. Brandan Barat
  7. Gebang
  8. Hinai
  9. Kuala
  10. Padang Tualang
  11. Pangkalan Susu
  12. Salapian
  13. Sawit Seberang
  14. Secanggang
  15. Sei Bingai
  16. Sei Lepan
  17. Selesai
  18. Stabat
  19. Tanjung Pura
  20. Wampu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumatra Lor