Kabupatèn Mandailing Natal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Mandailing Natal
Lambang Kabupatèn Mandailing Natal.JPG
Lambang Kabupatèn Mandailing Natal
Motto: "---"
300px
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Penyabungan
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

6.134 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

17 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 355.285 jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak, wong Melayu lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kabupatèn Mandailing Natal utawa Madina iku kabupatèn ing Propinsi Sumatra Lor, kutha Penyabungan iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 6.134 km² utawa 613.400 hèktar.

Geografis[sunting | besut sumber]

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Mandailing Natal ketata jroning 17 kacamatan, --- kalurahan lan --- désa. Kacamatan-kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Batahan
  2. Batang Natal
  3. Bukit Malintang
  4. Kotanopan
  5. Lembah Sorik Merapi
  6. Lingga Bayu
  7. Muara Batang Gadis
  8. Muara Sipongi
  9. Natal
  10. Panyabungan Barat
  11. Panyabungan Kota
  12. Panyabungan Selatan
  13. Panyabungan Timur
  14. Panyabungan Utara
  15. Siabu
  16. Tambangan
  17. Ulu Pungkut

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]