Kabupatèn Samosir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Samosir
120px
Lambang Samosir
Sesanti: "---"
300px
Dina Dadi: 18 Dhésèmber 2003
Kutha krajan: Pangururan
Bupati: Mangindar Simbolon
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

9 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 130.078 jiwa
+/- 90 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Nias lan Basa Indonésia

Kabupatèn Samosir iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Pangururan iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa 254.715 hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

2°24’ - 2°45’ Lintang lor 98°21’- 99°55’ Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Samosir ketata saking 9 kacamatan, --- kalurahan / désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Harian
  2. Nainggolan
  3. Onan Runggu
  4. Palipi
  5. Pangururan
  6. Ronggur Nihuta
  7. Sianjur Mula Mula
  8. Simanindo
  9. Sitiotio

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]