Kabupatèn Dairi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Dairi
Lambang Kabupatèn Dairi.jpg
Lambang Kabupatèn Dairi
Sesanti: "---"
300px
Dina Dadi:---
Kutha krajan:Sidikalang
Bupati:---
Wakil Bupati:---
Jembar
 -Total:

3.146,1 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

13 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-350.000
+/----jiwa/km²
Suku Bangsa:wong Batak, wong Malayu lan liyané
Agama: Katulik, Protèstan, Islam, Hindhu, Buda lan liyané
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kabupatèn Dairi iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Utara, kutha Sidikalang iku kutha krajan Kabupatèné, kutha-kutha liyané: ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 3.146,1 km² utawa---hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

---Lintang kidul lan---Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Dairi ketata saka 13 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Berampu
  2. Gunung Sitember
  3. Lae Parira
  4. Parbuluan
  5. Pegagan Hilir
  6. Sidikalang
  7. Siempat Nempu
  8. Siempat Nempu Hilir
  9. Siempat Nempu Hulu
  10. Silima Pungga-Pungga
  11. Sumbul
  12. Tanah Pinem
  13. Tiga Lingga

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]