Kabupatèn Asahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Asahan
Lambang Kabupatèn Asahan.JPG
Lambang Kabupatèn Asahan
Motto: "---"
300px
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Kisaran
Bupati: Drs. H. Taufan Gama Simatupang, MAP.
Wakil Bupati: H. Surya, BSc
Jembar
 - Total:

4.581 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

20 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 935.233 (2000)
+/- 204,15 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak, wong Melayu lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kabupatèn Asahan iku kabupatèn ing Propinsi Sumatra Lor, kutha Kisaran iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 4.581 km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

2003’00”- 3026’00" Lintang Lor lan 99001-100000 Bujur wétan[1]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Asahan ketata jroning 20 kacamatan, 34 kalurahan lan 237 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Aek Kuasan
  2. Air Batu
  3. Air Joman
  4. Bandar Pasir Mandoge
  5. Bandar Pulau
  6. Buntu Pane
  7. Kisaran Barat
  8. Kisaran Timur
  9. Meranti
  10. Pulau Rakyat
  11. Sei Kepayang
  12. Simpang Empat
  13. Tanjung Balai

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]


 

Kabupatèn Asahan, Sumatra Lor

Lambang Kabupatèn Asahan

Kecamatan: Aek Kuasan | Air Batu | Air Joman | Bandar Pasir Mandoge | Bandar Pulo | Buntu Pane | Kisaran Kulon | Kisaran Wétan | Meranti | Pulau Rakyat | Sei Kepayang | Simpang Empat | Tanjung Balai |

  1. ^ (id)Kondisi Geografis dipununduh tanggal 8 Maret 2012