Kutha Pematangsiantar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Pematangsiantar
Lambang Kutha Pematangsiantar.JPG
Lambang Kutha Pematangsiantar
Sesanti: "---"
Lokasi Sumatera Utara Kota Pematangsiantar.svg
Dina Dadi: 24 April 1871
Walikutha: RE Siahaan
Wakil walikutha: ---
Jembar
 - Total:

79,97 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

6 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 240.831 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kutha Pematangsiantar iku salah siji kutha ing Provinsi Sumatra Lor. Jembar wewengkon kutha iki ± 79,97 km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Pematangsiantar ketata saking 6 kacamatan, --- kalurahan / désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kutha iki ya iku:

  1. Siantar Kidul
  2. Siantar Kulon
  3. Siantar Lor
  4. Siantar Marihat
  5. Siantar Martoba
  6. Siantar Wétan

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]