Kutha Pematangsiantar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Pematangsiantar
Lambang Kutha Pematangsiantar.JPG
Lambang Kutha Pematangsiantar
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Utara Kota Pematangsiantar.svg
Dina Dadi: 24 April 1871
Walikutha: RE Siahaan
Wakil walikutha: ---
Jembar
 - Total:

79,97 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

6 Kecamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 240.831 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kutha Pematangsiantar iku salahsiji kutha ing Propinsi Sumatra Lor. Jembar wewengkon kutha iki ± 79,97 km² utawa --- hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kutha Pematangsiantar ketata saking 6 kecamatan, --- kelurahan / désa. Kecamatan-Kecamatan ing Kutha iki ya iku:

  1. Siantar Kidul
  2. Siantar Kulon
  3. Siantar Lor
  4. Siantar Marihat
  5. Siantar Martoba
  6. Siantar Wétan

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]