Kabupatèn Nias Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Nias Kidul
120px
Lambang Nias
Sesanti: "---"
300px
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Teluk Dalam
Bupati: Fahuhusa Laia
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.825 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

8 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 275.422 (2005)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Nias, wong Batak lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Nias lan Basa Indonésia

Kabupatèn Nias Kidul iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Teluk Dalam iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.825 km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Nias Kidul ketata sajeroning 8 kacamatan, --- kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Amandraya
  2. Gomo
  3. Hibala
  4. Lahusa
  5. Lolo Wa'u
  6. Lolomatua
  7. Pulau-Pulau Batu
  8. Teluk Dalam

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kabupatèn Nias Kidul