Kabupatèn Tapanuli Tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tapanuli Tengah
Lambang Kabupatèn Tapanuli Tengah.jpg
Lambang Kabupatèn Tapanuli Tengah
Motto: "---"
300px
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Sibolga
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.188 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

15 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: wong Batak lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kabupatèn Tapanuli Tengah iku kabupatèn ing Propinsi Sumatra Lor, kutha Sibolga iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.188 km² utawa 218.800 hèktar.

Geografis[sunting | besut sumber]

Pamaréntahan[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Tapanuli Tengah katata jroning 15 kacamatan, --- kalurahan / désa. Kacamatan-kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Adman Dewi
  2. Badiri
  3. Barus
  4. Kolang
  5. Lumut
  6. Manduamas
  7. Sibabangun
  8. Sibolga
  9. Sirandorung
  10. Sitahuis
  11. Sorkam
  12. Sorkam Barat
  13. Sosor Gadong
  14. Tapian Nauli
  15. Tukka

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]