Kabupatèn Serdang Bedagai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Serdang Bedagai
120px
Lambang Kabupatèn Serdang Bedagai
Motto: ""
Gambar:Lokasi Sumatera Utara Kabupatèn Serdang Bedagai.svg
Dina Dadi: 18 Desember 2003
Kutha krajan: Sei Rampah
Bupati: HT Erry Nuradi
Wakil Bupati: H Soekirman
Jembar
 - Total:

1.900 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

12 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 549.091 (2000)
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Nias lan Basa Indonésia

Kabupatèn Serdang Bedagai iku kabupatèn ing Propinsi Sumatra Lor, kutha Sei Rampah iku kutha krajan Kabupatèné, kutha-kutha liyanè : , lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.900 km² utawa 190.000 hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Serdang Bedagai ketata saking 12 kacamatan, 243 kalurahan / désa. Kacamatan-kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Bandar Khalipah
  2. Bangun Purba
  3. Dolok Masihul
  4. Dolok Merawan
  5. Kotarih
  6. Pasisir Cermin
  7. Perbaungan
  8. Sei Rampah
  9. Sipispis
  10. Tanjung Beringin
  11. Tebingtinggi
  12. Lempongan Mengkudu

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]