Kabupatèn Toba Samosir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Toba Samosir
120px
Lambang Toba Samosir
Sesanti: "Tappakna do Rantosna, Rimni Tahi do Gogona"
300px
Dina Dadi: 9 Maret 1999
Kutha krajan: kutha Balige
Bupati: Monang Sitorus
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

3.124,40 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

14 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 168.596 (2005)
+/- 83 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kabupatèn Toba Samosir iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Balige iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 3.124,40 km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

2°06'-2°45' Lintang lor 98°10'-99°35' Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Toba Samosir ketata saking 14 kacamatan, 192 kalurahan / désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Ajibata
  2. Balige
  3. Bor Bor
  4. Habinsaran
  5. Lagu Boti
  6. Lumban Julu
  7. Narumonda
  8. Nassau
  9. Pintu Pohan Meranti
  10. Porsea
  11. Sigumpar
  12. Silaen
  13. Tampahan
  14. Uluan

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]