Kabupatèn Toba Samosir

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Toba Samosir
120px
Lambang Toba Samosir
Motto: "Tappakna do Rantosna, Rimni Tahi do Gogona"
300px
Dina Dadi: 9 Maret 1999
Kutha krajan: kutha Balige
Bupati: Monang Sitorus
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

3.124,40 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

14 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 168.596 (2005)
+/- 83 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kabupatèn Toba Samosir iku kabupatèn ing Propinsi Sumatra Lor, kutha Balige iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : ---, --- lan liya-liyane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 3.124,40 km² utawa --- hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

2°06'-2°45' Lintang lor 98°10'-99°35' Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Toba Samosir ketata saking 14 kacamatan, 192 kalurahan / désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Ajibata
  2. Balige
  3. Bor Bor
  4. Habinsaran
  5. Lagu Boti
  6. Lumban Julu
  7. Narumonda
  8. Nassau
  9. Pintu Pohan Meranti
  10. Porsea
  11. Sigumpar
  12. Silaen
  13. Tampahan
  14. Uluan

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]