Gunung Lasem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

| Name = Gunung Lasem | Photo = Gunung Lasem.jpg | Caption = | Elevation = 806 meter (- kaki) | Location = Rembang, Jawa Tengah Indonésia | Range = | Prominence = | Coordinates = | Topographic map = | Type = | Age = | Last eruption = | First ascent = | Easiest route = }} Gunung Lasem ya iku gunung kang ana ing pérangan tengah Kabupatèn Rembang mbujur mulai saka pegunungan Kapur Lor ing pérangan kidul nganti tekan pesisir pasisir Lor ing sebelah lor.[1] Gunung sing dhuwuré kira-kira 806 meter iki separoné ana ing laladan kacamatan Lasem Kabupatèn Rembang Jawa Tengah.[1] Kang kalebu macem-macem kacamatan, kaya ta Sluke, Kragan, Sedan, Pamotan lan Pancur.[1]

Puncak sing paling dhuwur dhéwé saka gunung Lasem ya iku puncak Argopuro.[1] Puncak iki akèh banget ditekani déning para pendaki gunung saka wewengkon Rembang, Pati, Blora lan Tuban kang racaké paling ramé wektu dina minggu utawa pas mangsa liburan.[1]

Supaya bisa munggah nganti tekan puncak Argopuro, dalan kang diliwati déning para pendaki racaké liwat désa Nyode, kacamatan Pancur Kabupatèn Rembang.[2] Saka kéné mau, isih bisa diléwati nganggo cara numpak kendaraan roda 4 nganti tekan désa kang paling buri dhéwé.[2] Ing désa kang paling buri dhéwé iku ana pos pendakian sing paling buri bisa dilakoni kanthi mlaku kira-kira kurang luwih 3 jam.[2] Pos kang paling buri dhéwé iku dinggo para pendaki kanggo ngaso.[2]

Saliyané iku uga bisa liwat saka ener kulon gunung liwat pos pendakian ing désa Gowak utawa désa Kajar kacamatan Lasem.[2]

Gunung lasem pancèn ora dhuwur, nanging saka dhuwur puncak Argopuro bisa deleng laut Jawa ing sebelah lor, kota Lasem, kota Rembang lan gunung Muria ing sebelah kulon. Saka arah kidul kita bisa deleng puncak gunung Lawu.[2]

Kesatuan Pemangku Hutan (KPH) Kebonharjo Perum Perhutani Unit I Jawa Tengah nglarang gunung Lasem lan laladan mata air Sumber Semen ditambang.[3] Alasané, laladan iku wis mlebu laladan High Conservation Value Forest (HCVF) utawa Hutan Bernilai Konservasi Tinggi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Gunung Lasem (Dipuntingali tanggal 5 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f Gunung Lasem (Dipuntingali tanggal 5 Juli 2011)
  3. ^ Gunung Lasem Tidak Boleh Ditambang (Dipuntingali tanggal 5 Juli 2011)