Kabupatèn Rembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Aksara Latin
     
Kabupatèn Rembang
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦉꦩ꧀ꦧꦁ
كابوڤاتين رٓمباڠ
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Rembang.webp
Lambang
Sesanti: Rembang Bangkit (Bahagia, Aman, Nyaman, Gotong royong, Kerja keras, Iman, lan Takwa)
Pernahé Rembang ing Jawa Tengah
Pernahé Rembang ing Jawa Tengah
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Tengah
Dina Dadi27 Juli 1941
Kutha KrajanRembang
Pamaréntahan
 • BupatiH. Abdul Hafidz
 • Wakil BupatiBayu Andriyanto, S.E
Laladan
 • Gunggung1,014,10 km2 (391,55 sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Medura, lan Tionghoa,
 • BasaJawa lan Indonesia
 • KepercayaanKajawèn
Islam
Kristen Protestan
Katulik
Buddha
Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)

Kabupatèn Rembang iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan (pantura)[1], kutha Rembang iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon kabupatèn iki 101.408 hèktar.

Saréan pahlawan bangsa kang mbéla wanita Indonésia, R. A. Kartini, ana ing kabupatèn iki, yaiku ing Désa Bulu kang kalebu jalur Rembang-Blora (Mantingan).

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Rembang ana ing pucuk lor-wétan Provinsi Jawa Tengah lan diliwati Dalan Pantai Utara Jawa (Jalur Pantura), manggon ing koordinat 111° 00' - 111° 30' Bujur Wétan lan 6° 30' - 7° 6' Lintang Kidul. Laut Jawa ana ing lor kabupatèné. Umumé kabupatèn iki dhatarané dhataran cendhèk kanthi dhuwur kurang luwih 70 mèter ing dhuwur permukaan segara.

Kabupatèn Rembang wewatesan langsung karo Provinsi Jawa Wétan, saingga dadi gapura wétan Provinsi Jawa Tengah. Daérah kang nduwèni wates karo Jawa Wétan (kaya ta ing Kacamatan Sarang), duwé kodhe télpon kang padha karo Tuban (Jawa Wétan).

Wates Tlatah[besut | besut sumber]

  1. Sisih lor: Laut Jawa
  2. Sisih wétan: Kabupatèn Tuban
  3. Sisih kidul: Kabupatèn Blora
  4. Sisih kulon: Kabupatèn Pathi

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Rembang ketata saking 14 kacamatan, 7 kalurahan lan 287 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Rembang yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng buku1