Kabupatèn Rembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Rembang
Lambang Kabupaten Rembang.webp
Lambang Rembang
Sesanti: "REMBANG BANGKIT (Bahagia, Aman, Nyaman, Gotong royong, Kerja keras, Iman, lan Takwa)"[1]
Locator kabupaten rembang.png
Dina Dadi:27 Juli 1941[2]
Kutha krajan:Rembang
Bupati:H. Moch. Salim[1]
Wakil Bupati:H. Abdul Hafidz[3]
Jembar
 -Total:

1.014,10 km²[4]
Kacamatan
 -Cacahe:

14 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-yuta
+/-/ km²
Suku Bangsa:wong Jawa
Agama:Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Rembang iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan (pantura)[1], kutha Rembang iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon kabupatèn iki 101.408 hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Rembang ketata saking 14 kacamatan, 7 kalurahan lan 287 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Rembang ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Libriana. Fenty. (2012). Rembang, Gerbang Wétan Jawa Tengah. Surabaya: Panjebar Semangat
  2. pesonaindonesia:Rembang (diaksès tanggal 30 Agustus 2012)
  3. jateng.kemenag.go.id:Peserta agar Bawa Harum Nama Rembang (diaksès tanggal 30 Agustus 2012)
  4. regionalinvestment.bkpm.go.id:PROFIL DAERAH KABUPATEN REMBANG (diaksès tanggal 30 Agustus 2012)