Gunung Perkison

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Perkison
Gunung Perkison

Gunung Perkison inggih punika salah satunggaling gunung ingkang dumunung ing wewengkon Kabupaten Aceh Tenggara propinsi Nanggroe Aceh Darussalam, Indonésia.[1] Tebihipun saking kota Kutacane, kutha krajan Kabupaten Aceh Tenggara inggih kirang langkung 30 km tumuju arah kulon radi mangaler. Pucukipun Gunung Perkison mapan wonten ing watesing taman, sisih wetanipun lembah alas. Jalur dhaki dhateng Gunung Perkison punika saged dipun wiwiti saking Desa Lawe Harum ingkang papanipun boten tebih saking Tanah Merah. Jalu dhakinipun inggih medal bukit hutan, dene ing sadangunipun mlampah saged dipun panggihaken Tupai, kewan- kéwan primata saha Hornbills. Lan ing laladan kanthi dhuwur 1200 meter saged dipun panggihaken kembang Reflesia ing sadangunipun jalur dhaki. Sak lajengipun ugi saged dipun panggihaken hutan lumut saha kathah dipun panggihaken magpie robin utawi copschus saularis. Dene saking pucuking gunung saged dipun tingali kaendahaning Kali Alas saha Kutacane. Lan ing sisih kilen ugi saged dipun tingali Bukit Barisan saha Gunung Bendahara nalika cuacanipun sae.[2]

Flora saha Fauna[besut | besut sumber]

Menawi badhe dhateng Pucuk gunung Parkinson badhe ningali perkebunan pendhudhuk ingkang amba sanget. Kejawi saking punika ugi saged dipun panggihaken klompok manuk rangkon utawi ingkang gadhah nama ilmiah Buceros rhinoceros saha Buceros virgil, Philautus sp utawi kodhok pohon hutan, lan ingkang paling asring dipun panggihaken inggih tanduran Nepehentes. Nephentes utawi tanduran kantong semar punika badhe ketingal kathah sanget kawontenanipun ing sak dangunipun mergi, mliginipun ing laladan pucuk gunung Parkinson. Menawi sampun mlebet ing laladan punika mila badhe ketingal hamparan laladan ingkang wiyar sanget ingkang kebak tanduran perdu saha dipun selingi kantong semar punika. Ing jalur dhaki dhaten Gunung Parkinson punika ugi badhe dipun panggihaken regedan harimaau, gajah, saha ula ageng ingkang kewaregen mangan wedhus, Dipun panggihaken ugi Pacat Daun ing sak pinggirng mergi dhateng pucuk gunung. Nalika ndhaki gunung Parkinson punika ugi badhe ngliwati mergi setapak ingkang taksih risak. Dipun betahane kontrol napas ingkang sae supados boten muntah ngliwati merginipun, saha dipun betahaken daya tenaga utaminipun kekuatan kempol ingkang sae amargi kempol punika ingkang dados rim nalika ngliwati laladan ingkang dalan medhunipun tajem sanget.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1] Gunung Perkison (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  2. ^ [2] Gunung Perkison (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013