Gajah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gajah
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Klas: Mammalia
Ordho: Proboscidea
Famili: Elephantidae
Gray, 1821
Genus lan Spesies

Famili Gajah (Elephantidae) iku famili saka ordo Pachyderm, lan siji-sijiné famili sing kasisa saka ordo Proboscidea.

Gajah iku kéwan sing ana ing Indonésia. Gajah iku mamalia lan arupa kéwan dharat gedhé dhéwé ing donya. Ana 2 spésies gajah ing donya ya iku:

  1. Gajah Asia (biyèn dikenal minangka Gajah Indhia)
  2. Gajah Afrika

Periode meteng gajah iku 22 sasi, paling suwé tinimbang kéwan dharat liyané. Bobot bledug (anak gajah) lumrahé 120 kilogram. Gajah bisa urip tekan 70 taun.

Gajah uga tau digunakaké ing peperangan minangka gajah perang kanggo nyerang mungsuh.

Pranala njaba[besut | besut sumber]