Gajah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gajah
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
kelas: Mammalia
ordo: Proboscidea
kulawarga: Elephantidae
Gray, 1821
Genus lan Spesies

Famili Gajah (Elephantidae) iku famili saka ordo Pachyderm, lan siji-sijiné famili sing kasisa saka ordo Proboscidea.

Gajah iku sawijining kéwan sing ana ing Indonésia. Gajah iku mamalia lan arupa kéwan dharat paling gedhé ing donya. Ana 2 spesies gajah ing donya yaiku:

  1. Gajah Asia (biyèn dikenal minangka Gajah Indhia)
  2. Gajah Afrika

Periode meteng gajah iku 22 sasi, paling suwé tinimbang kéwan dharat liyané. Bobot bledug (anak gajah) umumé 120 kilogram. Gajah bisa urip tekan 70 taun.

Gajah uga tau digunakaké ing peperangan minangka gajah perang kanggo nyerang mungsuh.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gajah&oldid=814659"