Gunung Wilis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mount Wilis
Mount Wilis viewed from the west
Elevasi 2.563 m (8.409 ft) [1]
Location
Lokasi Java, Indonésia
Koordinat 7°48′29″S 111°45′29″E / 7.808°S 111.758°E / -7.808; 111.758
Geology
Tipe Stratovolcano
Umur Holocene

Gunung Wilis iku gunung non-aktif kang dumunung ing Pulo Jawa, Propinsi Jawa Timur, Indonésia. Gunung Wilis dumunung ing elevasi 2552 meter, sarta pucuké ana ing tapel wates antara enem kabupatèn ya iku Kediri, Tulungagung, Nganjuk, Madiun, Ponorogo, lan Trenggalek. Obyek wisata Gunung Wilis kang paling akèh ya iku arupa grojogan, nanging durung pati dikembangaké nganti wektu iki. Laladan pebukitan Gunung Wilis tau diliwati déning Jendral Sudirman sadurungé ngayahi serangan sewelas maret menyang Yogyakarta.

Kanggo ndaki Gunung Wilis saka arah wétan, pendhakian bisa diwiwiti saka Kabupatèn Kediri ya iku ing Kacamatan Mojo. Dalan tumuju menyang puncak gunung Wilis wis dibangun apik liwat Mojo. Sawetara iku saka arah kidul Gunung Wilis bisa didhaki saka Kacamatan Sendang, Kabupatèn Tulungagung. Yèn arep mènèk Gunung Wilis saka arah lor, pendhakian bisa diwiwiti saka Kabupatèn Nganjuk.Sauntara iku, saka arah kulon pendhakian bisa diwiwiti saka Kabupatèn Ponorogo utawa Kabupatèn Madiun.

Gunung Wilis duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan [[alas Ericaceous|alas Ericaceous atau hutan gunung.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Wilis". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. Dijupuk 2006-12-26. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Wilis&oldid=1048083"