Gunung Wilis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mount Wilis
Wilis.jpg
Mount Wilis viewed from the west
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 2,563 m (8,409 ft) [1]
Koordhinat 7°48′29″S 111°45′29″E / 7.808°S 111.758°E / -7.808; 111.758
Géografi
Location Java, Indonésia
Géologi
Age of rock Holocene
Jinisé gunung Stratovolcano

Gunung Wilis iku gunung non-aktif kang dumunung ing Pulo Jawa, Provinsi Jawa Wétan, Indonésia. Gunung Wilis dumunung ing elevasi 2552 mèter, sarta pucuké ana ing tapel wates antara enem kabupatèn ya iku Kadhiri, Tulungagung, Nganjuk, Madiun, Ponorogo, lan Trenggalèk. Obyek wisata Gunung Wilis kang paling akèh ya iku arupa grojogan, nanging durung pati dikembangaké nganti wektu iki. Laladan pebukitan Gunung Wilis tau diliwati déning Jendral Sudirman sadurungé ngayahi serangan sewelas maret menyang Yogyakarta.

Kanggo ndaki Gunung Wilis saka arah wétan, pendhakian bisa diwiwiti saka Kabupatèn Kadhiri ya iku ing Kacamatan Mojo. Dalan tumuju menyang pucuk gunung Wilis wis diyasa apik liwat Mojo. Sawetara iku saka arah kidul Gunung Wilis bisa didhaki saka Kacamatan Sendang, Kabupatèn Tulungagung. Yèn arep mènèk Gunung Wilis saka arah lor, pendhakian bisa diwiwiti saka Kabupatèn Nganjuk.Sauntara iku, saka arah kulon pendhakian bisa diwiwiti saka Kabupatèn Ponorogo utawa Kabupatèn Madiun.

Gunung Wilis duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan [[alas Ericaceous|alas Ericaceous atau hutan gunung.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]