Gunung Kerinci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Kerinci
Elevasi 3.805 meter (12.467 kaki)
Garis Lintang 1° 69′ LS
Garis Bujur 101° 27′ BT
Lokasi Sumatra, Indonésia
Pagunungan Bukit Barisan
Jinis Stratovolcano
Pendhakian pisanan 1877 oleh von Hasselt and Veth
Rute paling gampang ???

Gunung Kerinci (uga dieja "Kerintji", lan dikenal minangka Gunung Kerenci, Gadang, Berapi Kurinci, Korinci, utawa Puncak Indrapura) iku gunung paling dhuwur ing Sumatra, lan pucuk paling dhuwur ing Indonésia saliyané kang ana ing Papua. Gunung Kerinci dumunung ing Bukit Barisan, cedhak karo pasisir kulon, lan dumunung watara 130 km sisih kidulé kutha Padang. Gunung iki fitur paling misuwur ing Taman Nasional Kerinci Seblat.

Kerinci isih aktif lan pungkasan njeblug taun 1970.

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Kerinci&oldid=1054728"