Taman Nasional Kerinci Seblat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sana Warisan Donya UNESCO
Taman Nasional Kerinci Seblat
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Barkas:P47c4d49402b11.jpg
JinisAlam
Wewatonvii, xi, x
Rujukan1167
Tlatah UNESCOAsia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti2004 (Sési angka 28)

Taman Nasional Kerinci Seblat iku taman nasional gedhé dhéwé ing Sumatra, Indonésia sing jembaré 13,750 km² lan mbentang ing patang provinsi yaiku Sumatra Kulon, Jambi, Bengkulu lan Sumatra Kidul. Taman nasional iki dumunung ing koordinat antara 100°31'18"E-102°44'01"E lan 1°07'13"S-1°26'14"S.

Taman nasional iki dumadi saka Pegunungan Bukit Barisan sing duwé wewengkon dataran paling dhuwur ing Sumatra, Gunung Kerinci (3.805 m). Taman nasional iki uga dumadi saka mata air-mata air panas, kali-kali sing mili banter, guwa-guwa, grojogan lan tlaga kaldera paling dhuwur ing Asia Kidul-wétan, Gunung Tujuh.

Pranala njaba[besut | besut sumber]