Taman Nasional Kerinci Seblat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Taman Nasional Kerinci Seblat
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
280px
Jinis Alam
Wewaton vii, xi, x
Rujukan 1167
Tlatah UNESCO Asia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti 2004 (Sési ka-28)

Taman Nasional Kerinci Seblat iku taman nasional paling gedhé ing Sumatra, Indonésia sing jembaré 13,750 km² lan mbentang ing patang provinsi ya iku Sumatra Kulon, Jambi, Bengkulu lan Sumatra Kidul. Taman nasional iki dumunung ing koordinat antara 100°31'18"E - 102°44'01"E lan 1°07'13"S - 1°26'14"S.

Taman nasional iki dumadi saka Pegunungan Bukit Barisan sing nduwèni wewengkon dataran paling dhuwur ing Sumatra, Gunung Kerinci (3.805 m). Taman nasional iki uga dumadi saka mata air-mata air panas, kali-kali sing mili banter, guwa-guwa, grojogan lan tlaga kaldera paling dhuwur ing Asia Kidul-wétan, Gunung Tujuh.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Taman Nasional Kerinci Seblat ing Wikivoyage