Taman Nasional Kerinci Seblat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Kerinci Seblat
280px
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Indonésia Edit this on Wikidata
Laladan 1,375,000 ha (1.480×1011 sq ft)
Paugeran vii, xi, x
Rujukan 1167
Koordhinat 2°25′S 101°29′E / 2.42°S 101.48°E / -2.42; 101.48
Prasasti 2004 (Sèsi ka-28)
Situs jaringan www.kerinci.org/,%20http://kerinciseblat.dephut.go.id/

Taman Nasional Kerinci Seblat iku taman nasional paling gedhé ing Sumatra, Indonésia sing jembaré 13,750 km² lan mbentang ing patang provinsi ya iku Sumatra Kulon, Jambi, Bengkulu lan Sumatra Kidul. Taman nasional iki dumunung ing koordinat antara 100°31'18"E - 102°44'01"E lan 1°07'13"S - 1°26'14"S.

Taman nasional iki dumadi saka Pegunungan Bukit Barisan sing nduwèni wewengkon dataran paling dhuwur ing Sumatra, Gunung Kerinci (3.805 m). Taman nasional iki uga dumadi saka mata air-mata air panas, kali-kali sing mili banter, guwa-guwa, grojogan lan tlaga kaldera paling dhuwur ing Asia Kidul-wétan, Gunung Tujuh.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Kerinci Seblat National Park.