Taman Nasional Kerinci Seblat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Taman Nasional Kerinci Seblat
280px
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Indonésia Edit this on Wikidata
Laladan 1,375,000 ha (1.480×1011 sq ft)
Paugeran vii, xi, x
Rujukan 1167
Koordhinat 2°25′S 101°29′E / 2.42°S 101.48°E / -2.42; 101.48
Prasasti 2004 (Sèsi angka 28)
Ing Bebaya 2011 Edit this on Wikidata (2011 Edit this on Wikidata)
Situs jaringan www.kerinci.org/,%20http://kerinciseblat.dephut.go.id/

Taman Nasional Kerinci Seblat iku taman nasional gedhé dhéwé ing Sumatra, Indonésia sing jembaré 13,750 km² lan mbentang ing patang provinsi ya iku Sumatra Kulon, Jambi, Bengkulu lan Sumatra Kidul. Taman nasional iki dumunung ing koordinat antara 100°31'18"E-102°44'01"E lan 1°07'13"S-1°26'14"S.

Taman nasional iki dumadi saka Pegunungan Bukit Barisan sing duwé wewengkon dataran paling dhuwur ing Sumatra, Gunung Kerinci (3.805 m). Taman nasional iki uga dumadi saka mata air-mata air panas, kali-kali sing mili banter, guwa-guwa, grojogan lan tlaga kaldera paling dhuwur ing Asia Kidul-wétan, Gunung Tujuh.

Pranala njaba[besut | besut sumber]