Taman Nasional Baluran

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Baluran National Park
IUCN Category II (National Park)
Location in Java
Mapan ing East Java, Indonésia
Koordinat 7°50′S 114°22′E / 7.833°L 114.367°W / 7.833; 114.367Koordinat: 7°50′S 114°22′E / 7.833°L 114.367°W / 7.833; 114.367
Ambane 250 km²
Established 1980
Sing dolan 10,192Cithakan:Sp(in 2007[1])
Ministry of Forestry

Taman Nasional Baluran mapan ing Jawa Wetan, Indonésia. Ing taman kono iklime rada panas, alame awujud alas dataran cendhek, savana, alas mangrurove lan bukit-bukit. Uga ana Gunung Baluran (1247m) minangka pucuke gunung kang paling dhuwur.

Ing taun 1937, Gubernur Jenderal Hindia Walanda netepake Baluran dadi Suaka Margasatwa kanthi adhedhasar GB. No. 9 tanggal 25 September 1937 Stbl. 1937 No. 544. Banjur ditetepake déning Menteri Pertanian lan Agraria RI kanthi adhedhasar Surat Keputusan Nomor. SK/II/1962 tanggal 11 Mei 1962.[2] Nalika tanggal 6 Maret 1980 bebarengan karo dina Strategi Pelestarian se-Dunia, Suaka Margasatwa Baluran déning mentri Pertanian diresmekake dadi Taman Nasional.

Taman Nasional Baluran mapan ing Kecamatan Banyuputih, Kabupatèn Situbondo, Propinsi Jawa Wetan. Watese ya iku ing sisih lor Selat Madura, sisih wetan Selat Bali, sisih kidul Kali Bajulmati, Desa Wonorejo lan sisih kulon kali Klokoran, Desa Sumberanyar.

Miturut SK. Menteri Kehutanan No. 279/Kpts.-VI/1997 tanggal 23 Mei 1997 Papan Taman Nasional Baluran ambane kurang luwih 25.000 Ha.

Wujude taman iki arupa bunderan kang kasar, ana gunung berapi, gunung Baluran ing tengahe. Ambane tlatah iki kurang luwih 25.000 hektar. Taman iki kabentuk saka limang papan: Papan utama (12.000 ha), Papan Rimba (5.537 ha, kadadeyan saka 1.063 ha banyu lan 4.574 lemah ha), papan kang dimupangatake anthi intensif (800 ha), Papan kang dimupangatke kanti kaperluan liya (5.780 ha) lan Papan Rehabilitasi (783 ha).

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Forestry statistics of Indonésia 2007, diundhuh tanggal 1 Agustus 2011
  2. ^ (id)balurannationalpark.web.id(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Referensi[besut | besut sumber]

  • Forestry Statistic of Indonésia 2007 retrieved 20 May 2010
  • Anonymous. Taman Nasional Indonésia. 2005. Forestry Ministry of Indonésia.
  • Whitten,T., Soeriaatmadja, R.E., Afiff, S. A. Ekologi Jawa dan Bali. 1999. Environmental Management Development in Indonésia (EMDI). Dalhousie University. ISBN 979-683-007-8
  • Winnasis, S, Toha, A., Sutadi. 2009. Burung-burung Taman Nasional Baluran. Baluran National Park. ISBN 978-602-953-0-8

Cithakan:Taman nasional di Indonésia