Taman Nasional Gunung Rinjani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Barkas:Gili Islands & Gunung Rinjiani, Lombok, Indonésia.jpg
Pulo lan gunung rinjani disawang saka ndhuwur

Taman Nasional Gunung Rinjani (TNGR) iku ékosistem kanthi tipe alas udan pagunungan lan savana sing dumunung ing Pulo Lombok, Nusa Tenggara Kulon. TNGR dikukuhaké dadi kawasan Taman Nasional liwat Surat Kaputusan Mantri Kehutanan No.280/Kpts-II/1997 kanthi wewengkon sing jembaré 40.000hA sanadyan ing lapangan jembaré punjul 41,000hA.