Taman Nasional Bukit Duabelas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Bukit Duabelas
IUCN kategori II (taman nasional)
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 464: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Sumatra Locator Topography.png" nor "Template:Location map Sumatra Locator Topography.png" exists.
Pernah Sumatra, Indonesia
Koordhinat 1°51′S 102°39′E / 1.850°S 102.650°E / -1.850; 102.650Koordhinat: 1°51′S 102°39′E / 1.850°S 102.650°E / -1.850; 102.650
Laladan 605 km²
Dikukuhaké 2000
Bebadan pamaréntahan Ministry of Forestry

Taman Nasional Bukit Duabelas iku salah siji taman nasional kang ana ing Sumatra, Indonésia. Taman iki kagpolong taman nasional kang cilik, ambané kurang luwih mung 605 km². Ing papan iki dienggoni déning Suku Anak Dalam utawa Suku Kubu utawa wong Rimba.[1]

Taman Nasional Bukit Duabelas iku taman nasional alas udan tropis ing provinsi Jambi. Ing sisih lor taman nasional iki arupa alas udan primer, lan sisané arupa alas udan sekundhèr, amarga alase gundhul. Werna-warna tanduran kang ana ing taman nasional iki kaya ta[2]:

  1. bulian (Eusideroxylon zwageri)
  2. meranti (Shorea sp.)
  3. menggeris/kempas (Koompassia excelsa)
  4. jelutung (Dyera costulata)
  5. jernang (Daemonorops draco)
  6. damar (Agathis sp.)
  7. rotan (Calamus sp.)

Ing taman nasional iki ana kurang luwih 120 warna-warna tanduiran kang bisa kanggo obat. Taman nasional iki dadi habitat saka satwa langka lan dijaga, kaya ta[2]:

  1. siamang (Hylobates syndactylus syndactylus)
  2. beruk (Macaca nemestrina)
  3. macan dahan (Neofelis nebulosa diardi)
  4. kancil (Tragulus javanicus kanchil)
  5. bruwang madu (Helarctos malayanus malayanus)
  6. kidang (Muntiacus muntjak montanus)
  7. meong congkok (Prionailurus bengalensis sumatrana)
  8. lutra Sumatera (Lutra sumatrana)
  9. ajag (Cuon alpinus sumatrensis)
  10. kelinci Sumatera (Nesolagus netscheri)
  11. garudha ular bido (Spilornis cheela malayensis)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ www.dephut.go.id(diundhuh tanggal 1 September 2011)
  2. ^ a b www.pendakierror.com(diundhuh tanggal 1 September 2011)