Taman Nasional Wasur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wasur National Park
IUCN Category II (National Park)
Wasur Rainbow 1994.jpg
Map showing the location of Wasur National Park
Location of Wasur NP in Papua
Mapan ing Papua, Indonesia
Kutha paling cedhak Merauke
Koordinat 8°36′S 140°50′E / 8.600°S 140.833°E / -8.600; 140.833Koordhinat: 8°36′S 140°50′E / 8.600°S 140.833°E / -8.600; 140.833
Ambane 4,138 km²
Established 1990
Sing dolan 2,265Cithakan:Sp(in 2004[1])
Ministry of Forestry

Taman Nasional Wasur iku salah siji taman nasional kang ana ing Papua, Indonésia. Taman Nasional Wasur iku taman nasional kang arupa papan kang teles kang paling amba ing Irian Jaya. Kurang luwih ana 70 % saka ambane taman nasional iki arupa vegetasi savana, liyane arupa vegetasi alas rawa, alas usuman, alas pasisir, alas pring, papan kang akèh suket lan alas rawa sagu kang amba. Werna-werna tetanduran kang ana ing alas taman nasional iki kayata api-api (Avicennia sp.), tancang (Bruguiera sp.), ketapang (Terminalia sp.), lan kayu putih (Melaleuca sp.).[2]

Taman nasional iki diresmikake dadi taman nasional déning Menteri Kehutanan taun 1990 kanthi amba 308.000 ha. Miturut administratif pamerintahan, taman nasional iki mapan ing Kabupatèn Merauke, Propinsi Irian Jaya.[3]

Werna-werna kewan kang ana ing taman nasional iki kayata kanguru wit (Dendrolagus spadix), kesturi raja (Psittrichus fulgidus), kasuari gelambir (Casuarius casuarius sclateri), dara mahkota/mambruk (Goura cristata), cendrawasih kuning gedhe (Paradisea apoda novaeguineae), cendrawasih raja (Cicinnurus regius rex), cendrawasih abang (Paradisea rubra), baya banyu tawar (Crocodylus novaeguineae), lan baya banyu asin (C. porosus).[2]

Sangking apik lan akehe flora lan fauna ing Taman Nasional Wasur, mangka taman nasional iki asring diarani “Serengiti Papua”.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Forestry statistics of Indonesia 2007, retrieved 20 May 2010
  2. ^ a b c (id)www.dephut.go.id;Taman Nasional Wasur(diundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  3. ^ (id)www.dephut.go.id;TAMAN NASIONAL WASUR(diundhuh tanggal 24 Agustus 2011)

External links[besut | besut sumber]