Taman Nasional Wasur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wasur National Park
IUCN kategori II (taman nasional)
Wasur Rainbow 1994.jpg
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 442: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Papua_Locator_Topography.png" nor "Template:Location map Papua_Locator_Topography.png" exists.
Pernah Papua, Indonesia
Kutha cedhak dhéwé Merauke
Laladan 4,138 km²
Dikukuhaké 1990
Dhayoh 2,265 (ing 2004[1])
Bebadan pamaréntahan Ministry of Forestry

Taman Nasional Wasur iku salah siji taman nasional kang ana ing Papua, Indonésia. Taman Nasional Wasur iku taman nasional kang arupa papan kang teles kang paling amba ing Irian Jaya. Kurang luwih ana 70 % saka ambané taman nasional iki arupa vegetasi savana, liyané arupa vegetasi alas rawa, alas usuman, alas pasisir, alas pring, papan kang akèh suket lan alas rawa sagu kang amba. Werna-warna tetanduran kang ana ing alas taman nasional iki kaya ta api-api (Avicennia sp.), tancang (Bruguiera sp.), ketapang (Terminalia sp.), lan kayu putih (Melaleuca sp.).[2]

Taman nasional iki diresmikake dadi taman nasional déning Menteri Kehutanan taun 1990 kanthi amba 308.000 ha. Miturut administratif pamaréntahan, taman nasional iki mapan ing Kabupatèn Merauke, Provinsi Irian Jaya.[3]

Werna-warna kéwan kang ana ing taman nasional iki kaya ta kanguru wit (Dendrolagus spadix), kesturi raja (Psittrichus fulgidus), kasuari gelambir (Casuarius casuarius sclateri), dara mahkota/mambruk (Goura cristata), cendrawasih kuning gedhé (Paradisea apoda novaeguineae), cendrawasih raja (Cicinnurus regius rex), cendrawasih abang (Paradisea rubra), baya banyu tawar (Crocodylus novaeguineae), lan baya banyu asin (C. porosus).[2]

Sangking apik lan akèhé flora lan fauna ing Taman Nasional Wasur, mangka taman nasional iki asring diarani “Serengiti Papua”.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Forestry statistics of Indonesia 2007, retrieved 20 May 2010
  2. ^ a b c www.dephut.go.id;Taman Nasional Wasur(diundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  3. ^ www.dephut.go.id;TAMAN NASIONAL WASUR(diundhuh tanggal 24 Agustus 2011)

External links[besut | besut sumber]