Taman Nasional Laiwangi Wanggameti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta papan panggonan Taman Nasional Laiwangi Wanggameti

Taman Nasional Laiwangi-Wanggameti iku taman nasional kang wujudé bisa dadi tuladha kabèh wujud alas ing pulo Sumba, Kabèh warna alas sing ana ing pulo Sumba bisa tinemu ing taman nasional iki. Ana warna-warna tanduran endemik ing taman nasional iki, tuladha spésies Syzygium, Alstonia scholaris, spésies Ficus, Canarium oleosum, Cinnamomum zeylanicum, Myristica littoralis, Toona sureni, Sterculia foetida, Schleichera oleosa, dan Palaquium obovatum.

Spesies kéwan kang dijaga ing taman nasional iki kaya ta Kepiting-mangan Macaque, spésies Sus, Air memantau, timoriensis Python, Red Junglefowl, Red-naped Buah-burung merpati, Sumba Hijau Pigeon, Sumba Buttonquail, Citron-Jakatuwa Jambul, Purple-naped Lory, sikatan Sumba, Sumba Cicadabird, lan Apricot-breasted Sunbird.[1]

Ing Taman Nasional Laiwangi-Wanggameti ana 43 warna kupu. Ana uga kupu kang dadi endemik ing Nusa Tenggara, ya iku kupu halipron (Troides haliphron naias), Elimnias amoena, Sumalia chilo, Ideopsis oberthurii, lan Athyma karita. Ing sakiwa tengene Taman Nasional Laiwangi-Wanggameti akèh tinemu kuburan \bkuna\b kang diukir migunakaké motif gambar jaran, kebo, wong lanang lan wadon. Kuburan \bkuna\b iki dadi pralambang saka kulawarga kang ditinggal.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]