Taman Nasional Bali Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Bali Kulon
IUCN kategori II (taman nasional)
Bali Barat NP 2009.jpg
Map showing the location of Taman Nasional Bali Kulon
Map showing the location of Taman Nasional Bali Kulon
TN Bali Kulon
Pernahé TN Bali Kulon
Pernah Bulèlèng, Bali, Indonésia
Koordhinat 8°8′S 114°29′E / 8.133°S 114.483°E / -8.133; 114.483Koordhinat: 8°8′S 114°29′E / 8.133°S 114.483°E / -8.133; 114.483
Laladan 190,02 km2
Dikukuhaké 1995
Dhayoh 5,592 (ing 2007[1])
Bebadan pamaréntahan Kementerian Lingkungan dan Kehutanan

Taman Nasional Bali Kulon mapane ing pérangan kulon pulo Bali ing Indonésia. Taman nasional iki ambané 77,000 hektar, kang kira-kira 10% saka ambané pulo Bali.[2] Taman Nasional Bali Kulon kabentuk saka habitat alas lan sabana. Ing tengah-tengah taman iki ana gunung geni kang wis mati cacahé papat saka jaman Pleistocene, karo gunung Patas minangka papan kang paling dhuwur ing Taman Nasional Bali Kulon. Kira-kira 160 spésies kéwan lan tanduran kang dijaga ing taman nasinal iki. Kéwan-kéwan iku kaya ta banthèng, rusa, lutung, kalong lan werna-werna manuk. Taman Nasional Bali Kulon iku papan kang pungkasan kanggo neokake endemik Bali kang arep cures, Jalak Bali ing habitat asliné.[3]

Ing Taman Nasional Bali Kulon bisa nglakoni werna-werna kegiyatan kaya ta:

  • rekreasi lan wisata ing alas, ngemati manuk,diving, snorkeling, mancing, kemah, boating lsp.
  • Penangkaran Jalak Bali.
  • Paneliten.
  • Wisata budaya lan ziarah ing Makam Mbah Temon lan Jayaprana.

Ing Taman Nasional Bali Kulon disedhiyani pasilitas arupa:

  • Kantor, pondhok jaga, pondhok wisata, menara pandang/pengamat, dalan mlaku, piranti nyilem, speed boat lsp.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Situs resmi : Taman Nasional Bali Kulon