Taman Nasional Komodo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Taman Nasional Komodo
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Naga Komodo ing Taman Nasional Komodo
Jinis Alam
Wewaton vii, ix
Rujukan 609
Tlatah UNESCO Asia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti 1991 (Sési ke-15)

Taman Nasional Komodo iku anane ing antara provinsi Nusa Tenggara Timur lan Nusa Tenggara Barat. Ana 3 pulau gedhé sing dadi kawasan taman nasional iki ya iku: pulo Komodo, pulo Rinca, lan pulo Padar. Taman nasional iki dibangun kanggo ngreksa komodo sing kalebu habitat uripé kewan iki.

Ing taman nasional iki ana 277 spesies kéwan asal saka Asia lan Australia, ya iku 32 spesies mamalia, 128 spesies manuk, lan 37 spesies reptilia. Bebarengan karo komodo, saorané 25 spesies kéwan dharat lan manuk klebu kéwan sing dilindhungi, amarga cacahé sing sethithik utawa winatesé panyebaran.

Saliyané iku, ing kawasan iki ana uga terumbu karang. Saorané ana 253 spesies karang sing mbangun terumbu sing ditemokaké ing kana, lan watara 1.000 spesies iwak. Kaéndahan terumbu iki narik minat wisatawan manca kanggo nglangi utawa nyilem.

Pulo-pulo iki asliné arupa pulo vulkanis. Cacahing pedunung ing tlatah iki kurang luwih 4.000 jiwa. Ing taun 1986 taman nasional iki ditampa dadi Situs Warisan Donya UNESCO.

Galeri[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]