Taman Nasional Komodo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sana Warisan Donya UNESCO
Taman Nasional Komodo
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Naga Komodo ing Taman Nasional Komodo
JinisAlam
Wewatonvii, ix
Rujukan609
Tlatah UNESCOAsia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti1991 (Sési ke-15)

Taman Nasional Komodo iku anané ing antara provinsi Nusa Tenggara Timur lan Nusa Tenggara Barat. Ana 3 pulau gedhé kang dadi kawasan taman nasional iki ya iku: pulo Komodo, pulo Rinca, lan pulo Padar. Taman nasional iki dibangun kanggo ngreksa komodo kang kalebu habitat uripé kéwan iki.

Ing taman nasional iki ana 277 spésies kéwan asal saka Asia lan Australia, ya iku 32 spésies mamalia, 128 spésies manuk, lan 37 spésies reptilia. Bebarengan karo komodo, saorané 25 spésies kéwan dharat lan manuk kalebu kéwan kang dilindhungi, amarga cacahé kang sethithik utawa winatesé panyebaran.

Saliyané iku, ing kawasan iki ana uga terumbu karang. Saorané ana 253 spésies karang kang yasa terumbu kang tinemu ing kana, lan watara 1.000 spésies iwak. Kaéndahan terumbu iki narik minat wisatawan manca kanggo nglangi utawa nyilem.

Pulo-pulo iki asliné wujud pulo vulkanis. Cacahing pedunung ing tlatah iki kurang luwih 4.000 jiwa. Ing taun 1986 taman nasional iki ditampa dadi Situs Warisan Donya UNESCO.

Gladri[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]