Taman Nasional Betung Kerihun

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Taman Nasional Betung Kerihun
IUCN Category II (Taman Nasional)
Orangutan Kalimantan tinggal di taman ini
Orangutan Kalimantan tinggal di taman ini
Lokasi Kalimantan Barat, Indonesia
Koordinat 1°13′15″N 113°21′11″E / 1.22083°L 113.35306°W / 1.22083; 113.35306Koordinat: 1°13′15″N 113°21′11″E / 1.22083°L 113.35306°W / 1.22083; 113.35306{{#coordinates:}}: ora bisa luwih saka siji tag utama per kaca
Jembar 8,000 km²
Madeg 1992

Taman Nasional Betung Kerihun (sadurunge Gunung Bentuang) iku taman nasional kang mapan ing Kalimantan Kulon, Indonésia. Taman nasional iki didekake nalika taun 1992, lan nduwèni amba kurang luwih 8.000 km² (3.100 mil²).[1] Bebarengan karo Lanjak Entimau ing Malaysia, taman nasional iki diusulake dadi Situs Warisan Dunia UNESCO.[2] Papan iki topografine arupa bukit-bukit, wiwit saka bentangan Pegunungan Muller kang nyambung ing Gunung Betung lan Gunung Kerihun, uga dadi wates anatarane Indonésia lan Serawak, Malaysia. Saka sikil pegunungan Muller, ngalir kali cilik kang dadi Laladan Aliran Sungai (DAS): Kapuas, Sibau, Mendalam, Bungan lan Embaloh. Kanggo mara menyang Taman Nasional Betung Kerihun kudu nglewati kali-kali kasebut.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)betungkerihun.dephut.go.id(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  2. ^ (en)whc.unesco.org(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)