Taman Nasional Betung Kerihun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Betung Kerihun
IUCN kategori II (taman nasional)
Back to nature.jpg
Orangutan Kalimantan tinggal di taman ini
Pernah Kalimantan Barat, Indonesia
Laladan 8,000 km²
Dikukuhaké 1992

Taman Nasional Betung Kerihun (sadurunge Gunung Bentuang) iku taman nasional kang mapan ing Kalimantan Kulon, Indonésia. Taman nasional iki didekake nalika taun 1992, lan duwé amba kurang luwih 8.000 km² (3.100 mil²).[1] Bebarengan karo Lanjak Entimau ing Malaysia, taman nasional iki diusulake dadi Situs Warisan Dunia UNESCO.[2] Papan iki topografine arupa bukit-bukit, wiwit saka bentangan Pegunungan Muller kang nyambung ing Gunung Betung lan Gunung Kerihun, uga dadi wates anatarane Indonésia lan Serawak, Malaysia. Saka sikil pagunungan Muller, ngalir kali cilik kang dadi Laladan Aliran Sungai (DAS): Kapuas, Sibau, Mendalam, Bungan lan Embaloh. Kanggo mara menyang Taman Nasional Betung Kerihun kudu nglewati kali-kali mau.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ betungkerihun.dephut.go.id(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  2. ^ whc.unesco.org(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)