Manuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Manuk
Kalamangsa: Biyèn Jurassic - Saiki
FalcoPeregrinusBabylonicusGould.jpg
Peregrine Falcon, (Red-capped Falcon) Falco peregrinus babylonicus Sclater
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Unranked: Archosauria
Klas: Aves
Linnaeus, 1758

Manuk utawa Peksi iku anggota golongan kéwan kanthi balung mburi (vertebrata) sing nduwé wulu lan sewiwi|sèwiwi. Fosil manuk tuwa dhéwé tinemu ing Jerman lan ditepungi minangka Archeopteryx.

Jinis-jinis manuk manéka variasiné, wiwit saka manuk kolibri sing cilik mungil nganti manuk unta, sing luwih dhuwur tinimbang wong. Diprakirakaké ana watara 8.800 – 10.200 spésies manuk ing saindhenging donya; watara 1.500 jinis ing antarané tinemu ing Indonésia. Manéka jinis manuk iki kanthi èlmiah digolongaké sajeroning kelas Aves.

Manéka jinis manuk[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]