Manuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Manuk
Kalamangsa: Biyèn Jura - Saiki
FalcoPeregrinusBabylonicusGould.jpg
Peregrine Falcon, (Red-capped Falcon) Falco peregrinus babylonicus Sclater
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Unranked: Archosauria
Klas: Aves
Linnaeus, 1758

Manuk utawa Peksi iku anggota golongan kéwan kanthi balung mburi (vertebrata) kang nduwé wulu lan swiwi. Fosil manuk tuwa dhéwé tinemu ing Jérman lan ditepungi minangka Archeopteryx.

Jinis-jinis manuk manéka variasiné, wiwit saka manuk kolibri kang cilik menthik nganti manuk unta, kang luwih dhuwur tinimbang wong. Diprakirakaké ana watara 8.800 – 10.200 spésiès manuk ing saindhenging donya; watara 1.500 jinis ing antarané tinemu ing Indonésia. Manéka jinis manuk iki kanthi èlmiah digolongaké sajeroning kelas Aves.

Manéka jinis manuk[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]