Kacer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kacer
Kacer lanangan ing Kalkuta
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Passeriformes
Kulawarga: Muscicapidae
Marga: Copsychus
Jinis: C. saularis
Jeneng binomial
Copsychus saularis
(Linnaeus, 1758)

Kacer kalebu manuk ocèh-ocèhan cilik kang sakdurungé kalebokaké ing keluarga Turdidae (murai), ananging saiki kaanggep ing jinis Muscicapidae. Nduwèni rupa ireng lan putih, buntuté dawa lan kaangkat manawa sesaba ing lemah lan kadang uga nalika mencok. Manuk iki akèh tinemu ing Asia Kidul lan Asia Kidul-wétan. Umumé manuk iki akèh dunungé ing taman kutha, gampang dikenali merga ocèhané.

Manuk iki asring uga kaarani kucica kampung', murai, murai kampung lan ing basa Inggris diarani Oriental Magpie Robin

Jinis ras kacer lan sebarane ing Indonesia[besut | besut sumber]

Copsychus saularis musicus[besut | besut sumber]

Papan sumebare ing pulo Sumatra, kalebu pulo-pulo cilik ing sakupenge kaya pulo Simeulue, Nias, Batu, Bangka, lan Belitung; banjur ing Jawa Kulon, sarta wewengkon kidul lan kulon Kalimantan. Saliyane ing Indonesia, jinis iki uga sumebar ing Ujung Malaysia lan Thailand sisih kidul. Ras iki sering disebut minangka kacer dhadha putih, utawa kacer poci / sekoci.

Copsychus saularis amoenus[besut | besut sumber]

Wewengkon sumebare jinis iku ya iku ing wewengkon wetan pulo Jawa lan ing Pulo Bali. Ras iki kalebu jinis kacer dhadha ireng, lan mung siji-sijine ras kacer dhadha ireng kang habitate ing sanjabaning pulo Kalimantan.

Copsychus saularis pluto[besut | besut sumber]

Ras iki sumebare mung ing Pulo Kalimantan, mligine ing sisih lor, wetan, lan wetan-kidul. Uga ana ing Pulo Maratua, ya iku pulo cilik sacedhake Pulo Kalimantan.

Pigunan[besut | besut sumber]

Manuk kacer minangka fauna idhèntitas saka Kabupatèn Kulonpraga.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ BirdLife International (2004). Copsychus saularis. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 12 May 2006.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kacer&oldid=1013545"