Bèthèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Betet)
Bèthèt
Sapasang Betet Senegal kang ana ing Afrika
Poicephalus senegalus
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Psittaciformes
Wagler, 1830
Sistematik

Famili Cacatuidae (jakatuwa)

  • Subfamili Microglossinae (Jakatuwa palem)
  • Subfamili Calyptorhynchinae (Jakatuwa gelap)
  • Subfamili Cacatuinae (Jakatuwa putih)

Famili Psittacidae (Betet sejati)

(parafiletik)

Bèthèt (basa Indonésia:Bayan) ya iku manuk kang nduwèni jinis kanthi cacahé 350 spesies ing ordo Psittaciformes, kang biasa urip ana ing tlatah kang anget lan tropis. Betet uga misuwur minangka psittacines (uniné /ˈsɪtəsaɪnz/),[1][2],

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Psittacine". American Heritage® Dictionary of the English Language, Fourth Edition. Houghton Mifflin Company. 2000. Dijupuk 2007-09-09. 
  2. ^ "Psittacine". Merriam-Webster Online Dictionary. Merriam-Webster, Inc. Dijupuk 2007-09-09. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Bèthèt ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bèthèt&oldid=1098016"