Manuk Perkutut

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Perkutut)
Manuk Perkutut
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Columbiformes
Kulawarga: Columbidae
Marga: Geopelia
Jinis: G. striata
Jeneng binomial
Geopelia striata
(Linnaeus, 1766)

Perkutut utawa merbuk (Geopelia striata, familia Columbidae) ya iku manuk sing nduwèni ukuran kurang luwih 10 cm, werna wuluné blirik klawu rada ireng, cucuké cilik awarna ireng, lan sikile cendhak.[1]

Morfologi[besut | besut sumber]

Ciri Morfologis manuk perkutut :

  1. Manuk perkutut awaké cilik. Dawané watara 20–25 cm.
  2. Endhasé bunder cilik,awarna klawu.
  3. Cucuké dawa lancip werna biru rada klawu.
  4. Mata manuk perkutut bunder kanthi iris awarna klawu rada biru.
  5. Guluné rada dawa kanthi wulu alus.
  6. Wulu saubengé dhadha lan gulu mbentuk pola garis malang awarna ireng lan putih.
  7. Wulu sing nutupi awak perkutut awarna kasoklatan.
  8. Wlu swiwi ana garis malang werna soklat tuwa.
  9. Wulu buntuté uga awarna soklat rada dawa.
  10. Driji manuk perkutut cacahé wolu kanthi kuku-kuku sing lancip. Dadi gunggung driji sasisih ana papat.
  11. Telu saka papat drijiné ana ing ngarep lanb sing siji ana ing mburi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Perkutut(diundhuh tanggal 23 April 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manuk_Perkutut&oldid=968986"