Perkutut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Manuk Perkutut
Geopelia striata NBII.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Columbiformes
Famili: Columbidae
Génus: Geopelia
Spésies: G. striata
Jeneng binomial
Geopelia striata
(Linnaeus, 1766)

Perkutut utawa merbuk (Geopelia striata, familia Columbidae) ya iku manuk kang duwé ukuran kurang luwih 10 cm, warna wuluné blirik klawu rada ireng, cucuké cilik awarna ireng, lan sikile cendhak.[1]

Morfologi[besut | besut sumber]

Ciri Morfologis manuk perkutut:

  1. Manuk perkutut awaké cilik. Dawané watara 20–25 cm.
  2. Endhasé bunder cilik,awarna klawu.
  3. Cucuké dawa lancip warna biru rada klawu.
  4. Mata manuk perkutut bunder kanthi iris awarna klawu rada biru.
  5. Guluné rada dawa kanthi wulu alus.
  6. Wulu saubengé dhadha lan gulu mbentuk pola garis malang awarna ireng lan putih.
  7. Wulu kang nutupi awak perkutut awarna kasoklatan.
  8. Wlu swiwi ana garis malang warna soklat tuwa.
  9. Wulu buntuté uga awarna soklat rada dawa.
  10. Driji manuk perkutut cacahé wolu kanthi kuku-kuku kang lancip. Dadi gunggung driji sasisih ana papat.
  11. Telu saka papat drijiné ana ing ngarep lanb kang siji ana ing mburi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Perkutut(diundhuh tanggal 23 April 2011)