Kabupatèn Kulon Praga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kulon Praga
Kabupatèn
Sesanti: Binangun
Pernahé Kulon Praga ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Pernahé Kulon Praga ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Koordhinat: 7°49′36″S 110°09′51″E / 7.8266798°S 110.1640846°E / -7.8266798; 110.1640846Koordhinat: 7°49′36″S 110°09′51″E / 7.8266798°S 110.1640846°E / -7.8266798; 110.1640846
Nagara Indonésia
Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta
Gabung 15 Oktober 1951[1]
Kutha krajan Wates
Kacamatan
Laladan
 • Gunggung 586.27 km2 (226.36 sq mi)
Cacah warga (2014)
 • Gunggung 404.155
 • Pepadhet 690/km2 (1,800/sq mi)
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe pos 55000
Kodhe laladan +62 274
Plat montor AB
Situs wèb www.kulonprogokab.go.id

Kabupatèn Kulon Praga iku kabupatèn ing Daerah Istimewa Yogyakarta, pernahé ing sisih kulon DIY, kutha Wates iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Girimulya, Galur, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 586,27 km².

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Kulon Praga katata sajeroning 12 kacamatan, 88 désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Kulon Praga ya iku:

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Dikukuhaké ing UU No. 15 Taun 1950 bab Pembentukan Daerah Kabupaten dalam Lingkungan Daerah Istimewa Yogyakarta

Pranala njaba[besut | besut sumber]