Kabupatèn Kulon Praga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kulon Praga
Kabupatèn
Official seal of Kulon Praga
Lambang
Sesanti: Binangun
Pernahé Kulon Praga ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Pernahé Kulon Praga ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Koordhinat: 7°49′36″S 110°09′51″E / 7.8266798°S 110.1640846°E / -7.8266798; 110.1640846Koordhinat: 7°49′36″S 110°09′51″E / 7.8266798°S 110.1640846°E / -7.8266798; 110.1640846
NagaraIndonésia
ProvinsiDaerah Istimewa Yogyakarta
Gabung15 Oktober 1951[1]
Kutha krajanWates
Kacamatan
Laladan
 • Gunggung586,27 km2 (226,36 sq mi)
Cacah warga (2014)
 • Gunggung404.155
 • Pepadhet690/km2 (1,800/sq mi)
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos55000
Kodhe laladan+62 274
Plat montorAB
Situs wèbwww.kulonprogokab.go.id

Kabupatèn Kulon Praga (Jawa: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦑꦸꦭꦺꦴꦤ꧀ꦥꦿꦒ) iku kabupatèn ing Daérah Istiméwa Yogyakarta, pernahé ing sisih kulon DIY, kutha Wates iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Girimulya, Galur, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 586,27 km².

Géografi[besut | besut sumber]

Letak geografis Kabupatèn Kulon Praga papan antawis 007°38'42" - 007°59'3" lintang kidul lan 110°01'37" -110°16'26" bujur wetan. Kabupatèn Kulon Praga kalebu salah siji saka gangsal daerah otonom ing DIY ingkang kaletak paling kulon,[2] kanthi bates wilayah :

- Kulon : Kabupatèn Purworejo, Provinsi Jawa Tengah

- Wétan : Kabupatèn Sléman lan Bantul, Pemerintah Daerah D.I.Yogyakarta

- Lor : Kabupatèn Magelang, Provinsi Jawa Tengah

- Kidul : Samudera Hindia

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Kulon Praga katata sajeroning 12 kacamatan, 87 désa, 1 kalurahan, lan 917 padukuhan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Kulon Praga yaiku:

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Dikukuhaké ing UU No. 15 Taun 1950 bab Pembentukan Daerah Kabupaten dalam Lingkungan Daerah Istimewa Yogyakarta
  2. Dinas PU, Admin. "Gambaran Geografi dan Administratif Wilayah" (PDF). Dibukak ing 2021-10-11.

Pranala njaba[besut | besut sumber]