Galliformes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Galliformes
FieldMuseum4 Chicago.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Galliformes
Temminck, 1820
Suku

pirsani tèks

Galliformes iku ordo manuk sing ngliputi kalkun, pitik alas, manuk gemak, kuau, merak lan pitik alas hias. Ordo iki kapérang saka watara 256 spesies sing kasebar ing mancanegara.

Manuk-manuk ing ordo Galliformes duwé manéka ukuran, saka manuk Gemak Watu sing ukurané cilik nganti Kalkun Liar sing ukurané watara 120 cm. Spesies manuk jroning ordo iki umumé duwé awak gedhé lan sikil sing cukup dawa. Panganané kapérang saka tetanduran, srangga lan kéwan cilik.

Suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]