Galliformes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Galliformes
FieldMuseum4 Chicago.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Galliformes
Temminck, 1820
Suku

pirsani tèks

Galliformes iku ordho manuk kang ngambah kalkun, pitik alas, manuk gemak, kuau, merak lan pitik alas hias. Ordo iki kapérang saka watara 256 spésies kang kasebar ing mancanegara.

Manuk-manuk ing ordho Galliformes duwé manéka ukuran, saka manuk Gemak Watu kang ukurané cilik nganti Kalkun Liar kang ukurané watara 120 cm. Spesies manuk sajeroning ordho iki lumrahé duwé awak gedhé lan sikil kang cukup dawa. Panganané kapérang saka tetuwuhan, gegremet lan kéwan cilik.

Suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]