Habitat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Habitat (saking basa Latin ingkang tegesipun manggèni) punika papan ing pundi satunggaling spésies gesang kaliyan kembang-biak. Dhasaripun, habitat punika lingkungan—paling boten lingkungan fisikipun & mdash; ing saubengipun populasi satunggaling spésies ingkang gadhah prabawa saha dipuntrapaken déning spésies punika.

Awalipun miturut Clements & Shelford (1939), habitat punika lingkungan fisik ingkang wonten saubengipun spésies, utawi populasi spésies, utawi kelompok spésies, utawi komunitas.

Ing ngèlmu ékologi, manawi ing satunggaling papan wonten pinten-pinten spésies ingkang gesang sami-sami (dados bagi-bagi habitat ingkang sami) mila habitat punika dipunwasani biotop

Bioma punika satunggaling kelompok tetanduran utawi sato kéwan ingkang manggèn ing satunggiling habitat ing satunggiling lokasi géografis.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Clements, Frederic E., and Victor E. Shelford. 1939. Bio-ecology. New York: John Wiley & Sons. 425 kaca.