Lempongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Teluk)
Lempongan Kells ing Irlandia

Lempongan ya iku pérangan banyunan (laut) kang njorok marang dharatan.[1] Lempongan ya iku wewengkon banyu kang sapérangan gedhé diubengi déning lemah. Lempongan lumrahé duwé kahanan kang luwih anteng tinimbang dhérah laut liyané, amarga lemah utawa dharatan ing sakiteré ngadhangi ombak utawa gelombang lan angin kang gedhé.[2] Sawijining lempongan kang gedhé disebut laut. Lempongan racaké minangka inlet pasisir kang duwé wujud bunder utawa oval kanthi celah mlebu kang sempit.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ [1]
  2. ^ a b [2]