Lempongan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Teluk)
Lempongan Kells ing Irlandia

Lempongan ya iku bagéyan banyunan (laut) kang njorok marang dharatan.[1] Lempongan ya iku wewengkon banyu kang sebagéyan gedhé diubengi déning lemah. Lempongan umumé duwé kahanan kang luwih anteng tinimbang dhérah laut liyané, amarga lemah utawa dharatan ing sakubenge ngadhangi ombak utawa gelombang lan angin kang gedhe.[2] Sawijining lempongan kang gedhe disebut laut. Lempongan biasane minangka inlet pasisir kang duwé bentuk bunder utawa oval kanthi celah mlebu kang sempit.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)[1]
  2. ^ a b (id)[2]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lempongan&oldid=1055445"