Lempongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lempongan Kells ing Irlandia

Lempongan yaiku pérangan banyunan (laut) kang njorok marang dharatan.[1] Lempongan yaiku wewengkon banyu kang sapérangan gedhé diubengi déning lemah. Lempongan lumrahé duwé kaanan kang luwih anteng tinimbang dhérah laut liyané, amarga lemah utawa dharatan ing sakiteré ngadhangi ombak utawa gelombang lan angin kang gedhé.[2] Sawijining lempongan kang gedhé karan laut. Lempongan racaké minangka inlet pasisir kang duwé wujud bunder utawa oval kanthi celah mlebu kang sempit.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. [1]
  2. a b [2]