Taman Nasional Gunung Halimun Salak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Gunung Halimun Salak

Taman Nasional Gunung Halimun Salak iku papan konservasi kang ambané 400km2 ana ing Indonésia Jawa Kulon ing pulo Jawa. Taman iki dideke ing taun 1992, taman iki kadadéan saka Gunung Salak lan Gunung Halimun. Papan iki cedhak karo Gunung Gedhé Pangrango kang uga dikelnal Taman Nasional, papan iki uga ccedhak karo kutha Bogor lan Kebon Raya Bogor.

Gunung iki dhuwure 1.929 mèter lan uga asring diselimuti kabut. Gunung Salak iku papan kang dadi panggon penampungan banyu udan.[1]

Ekologi[besut | besut sumber]

Papan iki dadi panggon uripé Gibbon (Hylobates moloch)-sub-spésies saka Gibbon semu pérak . Gunung Halimun iku papan paling aman kanggo spésies iki. Nanging ana batese ing papan kang dhuwure1.200 mèter ora tinemu kéwan lutung Jawa (Trachypithecus auratus), saliyané iku uga ana kéwan endemik liyané, kurang liya 145 spésies manuk kang jarang ketok ing Jawa.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.tnhalimun.go.id (situs resmi)(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ liburs.com (Taman Nasional Gunung Halimun Salak)(diundhuh tanggal 1 Agustus)