Taman Nasional Bantimurung Bulusaraung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bantimurung - Bulusaraung National Park
IUCN Category II (Taman Nasional)
Location in Sulawesi
Location in Sulawesi
Lokasi Sulawesi, Indonésia
Kutha paling cedhak Makassar
Koordinat 4°54′S 119°45′E / 4.900°S 119.750°E / -4.900; 119.750Koordhinat: 4°54′S 119°45′E / 4.900°S 119.750°E / -4.900; 119.750{{#coordinates:}}: ora bisa luwih saka siji tag utama per kaca
Jembar 437 km²
Madeg 2004
Badan sing nglola Menteri Kehutanan

Taman Nasional Bantimurung Bulusaraung iku taman nsional kang ana ing Sulawesi Kidul, Indonésia. Miturut KEPUTUSAN MENTERI KEHUTANAN NOMOR : SK.398/Menhut-II/2004, taman nasional iki ambane kurang luwih 43.750 ha.[1][2] Taman nasional iki dadi saka cagar alam kang ambane ± 10.282,65 ha, Taman wisata alam kang ambane ± 1.624,25 ha, hutan lindhung kanga ambane ± 21. 343,10 ha, alas produksi terbatas amabane ± 145 ha, lan alas produksi tetep ± 10.355 ha. Papan iki manggon ing Kabupatèn Maros lan Pangkep, propinsi Sulawesi kidul.

Ana werna-werna flora ing taman nasional iki, kayata: Bintangur (Calophyllum sp.), ringin (Ficus sp.), Nyato (Palaquium obtusifolium). Ana uga flora kang dadi endemik ing Sulawesi, ya iku Kayu ireng (Diospyros celebica).[1]

Saliyane iku uga ana kewan kang urip ing lan dadi endemik ing taman nasional iki, kayata: Kethèk ireng (Macaca maura), Kuskus sulawesi (Phalanger celebencis), bajing sulawesi (Macrogolidia mussenbraecki), Rusa (Cervus timorensis), manuk Enggang ireng (Halsion cloris), Raja urang (Halsion cloris), kupu (Papilio blumei, Papilio satapses, Troides halipton, Troides helena). Saliyane iku uga ana werna-werna ampibi lan reptil, kayata : Ula phyton (Phyton reticulates), Ula godhong, Biawak (Paranus sp.), Kadhal miber.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)www.dephut.go.id KEPUTUSAN MENTERI KEHUTANAN NOMOR : SK.398/Menhut-II/2004 (diundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.tn-babul.org(diundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Cithakan:Taman nasional di Indonésia