Taman Nasional Bantimurung Bulusaraung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Bantimurung-Bulusaraung
IUCN kategori II (taman nasional)
Bantimurung-Bulusauraung National Park.jpg
Map showing the location of Taman Nasional Bantimurung-Bulusaraung
Map showing the location of Taman Nasional Bantimurung-Bulusaraung
Bantimurung-Bulusaraung NP
Pernahé ing Sulawesi
Pernah Sulawesi Kidul, Indonésia
Kutha cedhak dhéwé Makassar
Koordhinat 4°54′S 119°45′E / 4.900°S 119.750°E / -4.900; 119.750Koordhinat: 4°54′S 119°45′E / 4.900°S 119.750°E / -4.900; 119.750
Laladan 437 square kilometres (43,700 ha)
Dikukuhaké 2004
Bebadan pamaréntahan Kementrian Lingkungan dan Kehutanan
Situs jaringan www.tn-babul.org

Taman Nasional Bantimurung Bulusaraung iku taman nsional kang ana ing Sulawesi Kidul, Indonésia. Miturut KEPUTUSAN MENTERI KEHUTANAN NOMOR: SK.398/Menhut-II/2004, taman nasional iki ambané kurang luwih 43.750 ha.[1][2] Taman nasional iki dadi saka cagar alam kang ambané ± 10.282,65 ha, Taman wisata alam kang ambané ± 1.624,25 ha, hutan lindhung kanga ambané ± 21. 343,10 ha, alas produksi terbatas amabane ± 145 ha, lan alas produksi tetep ± 10.355 ha. Papan iki manggon ing Kabupatèn Maros lan Pangkep, provinsi Sulawesi kidul.

Ana warna-warna flora ing taman nasional iki, kaya ta: Bintangur (Calophyllum sp.), ringin (Ficus sp.), Nyato (Palaquium obtusifolium). Ana uga flora kang dadi endemik ing Sulawesi, ya iku Kayu ireng (Diospyros celebica).[1]

Saliyané iku uga ana kéwan kang urip ing lan dadi endemik ing taman nasional iki, kaya ta: Kethèk ireng (Macaca maura), Kuskus sulawesi (Phalanger celebencis), bajing sulawesi (Macrogolidia mussenbraecki), Rusa (Cervus timorensis), manuk Enggang ireng (Halsion cloris), Raja urang (Halsion cloris), kupu (Papilio blumei, Papilio satapses, Troides halipton, Troides helena). Saliyané iku uga ana warna-warna ampibi lan reptil, kaya ta: Ula phyton (Phyton reticulates), Ula godhong, Biawak (Paranus sp.), Kadhal miber.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c www.dephut.go.id KEPUTUSAN MENTERI KEHUTANAN NOMOR: SK.398/Menhut-II/2004 (diundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ www.tn-babul.org(diundhuh tanggal 25 Agustus 2011)