Taman Nasional Danau Sentarum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Danau Sentarum National Park
IUCN kategori II (taman nasional)
Danau Sentarum 2006.jpg
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Borneo_Locator_Topography.png" nor "Template:Location map Borneo_Locator_Topography.png" exists.
Pernah West Kalimantan, Indonesia
Kutha cedhak dhéwé Pontianak
Laladan 1,320 km²
Dikukuhaké 1999
Bebadan pamaréntahan Ministry of Forestry

Taman Nasional Danau Sentarum iku salah siji taman nasional kang njaga kéwan lan tetuwuhan ing Danau Sentarum.Taman nasional iki mapan ing Kalimantan Kulon, Indonésia.[1]

Nalika taun 1999, Danau Sentarum dikukuhaké dadi taman nasional. Sadurungé, Taman Nasional Danau Sentarum iku wujud cagar alam (1981/1982) lan suwaka margasatwa (wiwit 1983).[2]

Flora lan Fauna[besut | besut sumber]

Ana kéwan lan tuwuhan kang dadi endemik ing taman nasional iki. Tuwuhan kang dadi endemik kaya ta, tembesu utawa tengkawang (Shorea beccariana), jelutung (Dyera costulata), ramin (Gonystylus bancanus), meranti (Shorea sp), keruing (Dipterocarpus sp), lan kayu ulin (Eusideroxylon zwageri). Warga kang urip ing sakiwa tengene tlaga asring migunakaké tuwuhan-tuwuhan kang bisa digunakaké obat ing taman iki. Tuwuhan iku kaya ta ambong-ambong (Blumea balsamifera), akarara (Ficus sp), asem kandis (Garnia sp), asem tekala (Alpinia sp), aur-aur (Aneilema scaberrimun), bangelai (Zingiber pupureum), bawang gilang (Eleutherine americana), gambir (Uncaria gambir), kayu lawang (Cinnamomum sp), kunyit kuning (Curcuma domestica), kunyit putih (C. Zedoaria) nilam (Pogostemon cablin), lan pasak bumi (Eurycoma longifolia).[3]

Kéwan kang ana ing taman nasional iki kaya ta si amang (Hylobates muelleri), bekantan (Nasalis larvatus), orang utan (Pongo pygmaeus), long-tailed monkey (Macaca fascicularis), bajing (Callosciurus notatus, C. Prevostii), beruang madu (Helarctos malayanus), lan macan (Neofelis nebulosa). Ana uga warna-warna manuk ing taman iki, kaya ta bekakak (Halcyon capensis), enggang gading (Rhinoplax vigil), rangkong (Buceros rhinoceros), garudha ndhas putih (Haliastur Indus), lan manuk Raja Urang (Alcedo meninting).[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]