Bajing

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Bajing
Temporal range: Paleocene
Bajing madras (Anathana ellioti)
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Scandentia
Wagner, 1855
Suku

Bajing iku kagolong kulawarga kéwan mamalia.Kéwan iki nduwèni pakulinan ngrikiti sing dadi amane krambil ing basa latiné karan callasciarus notatus. Sacara elmiah, bajing ora bedha adoh kayata kulawarga kéwan kasebut. Bajing uga kagolong kéwan kang mangan kalamangga,ing jaman biyen bisa digolongake ing kulawarga bangsa insektivora (mangan kalamangga) kéwan liyané ya iku curut, walang kopa kagolong ing bangsa Rodentia lan tikus.

Ing basa Inggris, bajing kasebut treeshrew, kang artiné curut wit (tree artiné wit, shrew artiné curut) lan kéwan kasebut bisa urip ing sakliyané wit (arboreal).

Jinising[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Ditulis kanthi bahan-bahan saka Wikipedia basa Inggris lan rujukan iki:

  • Corbet, G.B. and J.E. Hill, 1992, The Mammals of the Indomalayan Region: a systematic review. Nat. Hist. Mus. Publ. and Oxford Univ. Press.
  • Payne, J., C.M. Francis, K. Phillipps, dan S.N. Kartikasari. 2000. Panduan Lapangan Mamalia di Kalimantan, Sabah, Sarawak & Brunei Darussalam. The Sabah Society, Wildlife Conservation Society-Indonesia Programme dan WWF Malaysia. ISBN 979-95964-0-8

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bajing&oldid=1010066"