Bajing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bajing
Kalamangsa: Paleocene
Anathana ellioti.jpg
Bajing madras (Anathana ellioti)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Scandentia
Wagner, 1855
Suku

Bajing iku kagolong kulawarga kéwan mamalia.Kéwan iki duwé pakulinan ngrikiti sing dadi amane krambil ing basa latiné karan callasciarus notatus. Sacara elmiah, bajing ora bedha adoh kaya ta kulawarga kéwan mau. Bajing uga kagolong kéwan kang mangan kalamangga,ing jaman biyèn bisa digolongake ing kulawarga bangsa insektivora (mangan kalamangga) kéwan liyané ya iku curut, walang kopa kagolong ing bangsa Rodentia lan tikus.

Ing basa Inggris, bajing mau treeshrew, kang artiné curut wit (tree artiné wit, shrew artiné curut) lan kéwan mau bisa urip ing saliyané wit (arboreal).

Jinising[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Ditulis kanthi bahan-bahan saka Wikipedia basa Inggris lan rujukan iki:

  • Corbet, G.B. and J.E. Hill, 1992, The Mammals of the Indomalayan Region: a systematic review. Nat. Hist. Mus. Publ. and Oxford Univ. Press.
  • Payne, J., C.M. Francis, K. Phillipps, dan S.N. Kartikasari. 2000. Panduan Lapangan Mamalia di Kalimantan, Sabah, Sarawak & Brunei Darussalam. The Sabah Society, Wildlife Conservation Society-Indonesia Programme dan WWF Malaysia. ISBN 979-95964-0-8

Pranala njaba[besut | besut sumber]