Assam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Assam ing India.

Assam (Assam: অসম Ôxôm) ana ing pérangan lor-wétan saka India kanthi ibu kuthané Dispur — sing saiki mlebu sajeroning région Guwahati. Papané ing pérangan wétan sikil pagunungan Himalaya, dikupengi déning Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura lan Meghalaya. Assam lan kutha gedhéné, Guwahati arupa gapura nuju wewengkon lor-wétan saka India, ing ngendi kapitu praja ing lor-wétan iki ditepungi kanthi jeneng seven sisters. Praja iki kagandhèng karo wewengkon India liyané liwat wewatesan antarané Assam karo Benggala Kulon sing ditepungi kanthi jeneng Koridor Siliguri utawa asring diarani Chicken's Neck. Assam uga wewatesan karo nagara Bhutan ing sisih lor-kulon lan loro wewatesan internasional karo Bangladesh ing pérangan kulon lan kidul-kulon.

Nalika tanggal 27 Fèbruari 2006, pamaréntah Assam ngajokaké panggantian jeneng dadi Asom lan sawisé disarujuki saiki kanggo jeneng resmi [1].

Uga delengen[besut | besut sumber]

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Singh, K. S (ed) (2003) People of India: Assam Vol XV Parts I and II, Anthropological Survey of India, Seagull Books, Calcutta

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]