Assam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Béda saka Asam.
Papan Assam ing India.

Assam (Assam: অসম Ôxôm) ana ing bagéan lor-wétan saka India kanthi ibu kuthané Dispur — sing saiki mlebu jroning région Guwahati. Papané ing bagéan wétan sikil pagunungan Himalaya, dikupengi déning Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura lan Meghalaya. Assam lan kutha gedhéné, Guwahati arupa gapura nuju wewengkon lor-wétan saka India, ing ngendi kapitu nagara bagéan ing lor-wétan iki ditepungi kanthi jeneng seven sisters. Nagara bagéan iki kagandhèng karo wewengkon India liyané liwat wewatesan antarané Assam karo Benggala Kulon sing ditepungi kanthi jeneng Koridor Siliguri utawa asring diarani Chicken's Neck. Assam uga wewatesan karo nagara Bhutan ing sisih lor-kulon lan loro wewatesan internasional karo Bangladesh ing bagéan kulon lan kidul-kulon.

Nalika tanggal 27 Februari 2006, pamaréntah Assam ngajokaké panggantian jeneng dadi Asom lan sawisé disarujuki saiki dipigunakaké minangka jeneng resmi [1].

Delengen uga[besut | besut sumber]

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Singh, K. S (ed) (2003) People of India: Assam Vol XV Parts I and II, Anthropological Survey of India, Seagull Books, Calcutta

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Assam&oldid=1070105"