Curut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Curut
Kalamangsa: Middle Eocene to Recent
Suncus murinus.jpg
Curut omah (Suncus murinus)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Soricomorpha
Famili: Soricidae
G. Fischer, 1814
Subfamilia
Crocidurinae
Myosoricinae

Soricinae

Curut punika insèktivorah ingkang gadhah prawakan alit urip memper kados tikus kalebu uga kagolong ing kulawarga familia Soricidae. Salah satunggalipun kulawargaipun inggih punika curut omah (Suncus murinus L.) ingkang asring keton ing pojokipun omah utawi ing panggonan kang kotor utawa ana ing gudang.