Taman Nasional Kayan Mentarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kayan Mentarang National Park
IUCN kategori II (taman nasional)
Gas Station A.JPG
Floating Gasoline Station in Kayan river at Kayan Mentarang National Park
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 442: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Borneo_Locator_Topography.png" nor "Template:Location map Borneo_Locator_Topography.png" exists.
Pernah East Kalimantan, Indonesia
Laladan 13,605 km²
Dikukuhaké 1996
Bebadan pamaréntahan Ministry of Forestry

Taman Nasioanl Kayan Mentarang iku salah siji taman nasional kang mapan ing pulo Kalimantan, Indonésia. Ambane taman iki kurang luwih 1.360.500 hektar.[1][2] Ing taman nasional iki ana alas primer lan sekunder kang paling tuwa lan paling gedhé kang isih ana ing Kalimantan lan Asia Tenggara.[1][2]

Papan iki mapan ing tlatah kang dhuwure 200 m nganti 2500 m sadhuwure banyu segara. Papan iki ana kang arupa dhataran endhek, dhataran dhuwur, lan uga pegunungan kang ora rata kang kabentuk saka sedimen lan vulkanis.[2]

Flora lan Fauna[besut | besut sumber]

Ana werna-werna tanduran kang thukul ing taman nasional iki, kaya ta pulai (Alstonia scholaris), jelutung (Dyera costulata), ramin (Gonystylus bancanus), Agathis (Agathis borneensis), kayu ulin (Eusideroxylon zwageri), rengas (Gluta wallichii), gaharu (Aquilaria malacensis), arèn (Arenga pinnata), lan werna-werna anggrèk, palem, lan kantong semar.[1]

Kurang luwih ana 100 werna mamalia (15 ing antarane endemik), 8 werna primata lan luwih saka 310 werna manuk lan 28 ing antarane dadi endemik Kalimantan lan kadaptar ing ICBP (International Committee for Bird Protection) amarga wis arep cures.[1]

Ing taman nasional iki uga ana macan dahan (Neofelis nebulosa), beruang madu (Helarctos malayanus euryspilus), lutung bathuk putih (Presbytis frontata frontata), lan banthèng (Bos javanicus lowi).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e www.dephut.go.id(diundhuh tanggal 6 Agustus 2011)
  2. ^ a b c matoa.org; Taman Nasional Kayan Mentarang(diundhuh tanggal 6 Agustus 2011)