Taman Nasional Gunung Leuser

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Taman Nasional Gunung Leuser
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Gunung Leuser National Park Jungle Life.jpg
Jinis Alam
Wewaton vii, xi, x
Rujukan 1167
Tlatah UNESCO Asia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti 2004 (Sési ke-28)

Taman Nasional Gunung Leuser iku taman nasional kang jembaré 7,927 km² ing Sumatra sisih lor, Indonésia, ing tapel wates antara Provinsi Sumatra Utara lan Aceh.[1] Taman Nasional iki dijenengaké saka arané gunung kang dhuwuré 3,381 m, ya iku Gunung Leuser, nglindhungi manéka warna ekosistem. Sawijining papan perlindhungan kanggo kéwan orangutan Bukit Lawang dumunung ana ing jeroné taman iki. Bebarengan karo Taman Nasional Bukit Barisan Selatan lan Kerinci Seblat dadi Situs Warisan Donya, Warisan Alas Udan Tropis Sumatra.[2]

Ekologi[besut | besut sumber]

Taman Nasional Gunung Leuser National Park minangka salah siji saka habitat Orangutan Sumatra (Pongo abelii).[3] Ing taun 1971, Herman Rijksen ngadegaké Stasiun riset Ketambe, sawijining tlatah riset sing mligi tumrap orangutan.[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Database Donya bab Tlatah kang direksa: Entry of Gunung Leuser National Park
  2. ^ "Tropical Rainforest Heritage of Sumatra". UNESCO. Retrieved 2007-09-30. 
  3. ^ S. A. Wich; I. Singleton; S. S. Utami-Atmoko; M. L. Geurts; H. D. Rijksen; and C. P. van Schaik (2003). "The status of the Sumatran orang-utan Pongo abelii: an update". Flora & Fauna International 37 (1). 
  4. ^ S. A. Wich; S. S. Utami-Atmoko; T. M. Setia; H. D. Rijksen; C. Schürmann, J.A.R.A.M. van Hooff and C. P. van Schaik (2004). "Life history of wild Sumatran orangutans (Pongo abelii)". Journal of Human Evolution 47 (6): 385–398. 

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Taman Nasional Gunung Leuser ing Wikivoyage

Cithakan:Taman nasional di Indonésia Koordinat: 3°30′N, 97°30′E