Taman Nasional Bukit Tiga Puluh

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Taman Nasional Bukit Tiga Puluh
IUCN Category II (Taman Nasional)
Location in Sumatra
Location in Sumatra
Lokasi Sumatra, Indonesia
Koordinat 1°0′S 102°30′E / 1.000°L 102.500°W / 1.000; 102.500Koordinat: 1°0′S 102°30′E / 1.000°L 102.500°W / 1.000; 102.500{{#coordinates:}}: ora bisa luwih saka siji tag utama per kaca
Jembar 143.143 hektare

Taman Nasional Bukit Tiga Puluh ya iku taman nasional kang ana ing Sumatra, Indonésia. Taman Nasional iki mapan ing propinsi Riau lan Jambi. Ambane kurang luwih 143.143 hektar iki kagawe saka alas udan tropis. Ing kana uga ana spesies langka kaya orangutan Sumatra, harimau Sumatra, gajah Sumatra, warak Sumatra, tapir Asia, beruang madu lan werna-werna manuk liyane. Taman Nasional Bukit Tiga Puluh uga dadi pangon uripe wong Rimba lan Talang Mamak.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]