Taman Nasional Bukit Tiga Puluh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Taman Nasional Bukit Tiga Puluh
IUCN kategori II (taman nasional)
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Sumatra Locator Topography.png" nor "Template:Location map Sumatra Locator Topography.png" exists.
Pernah Sumatra, Indonesia
Laladan 143.143 hektare

Taman Nasional Bukit Tiga Puluh ya iku taman nasional kang ana ing Sumatra, Indonésia. Taman Nasional iki mapan ing provinsi Riau lan Jambi. Ambane kurang luwih 143.143 hektar iki kagawe saka alas udan tropis. Ing kana uga ana spésies langka kaya orangutan Sumatra, harimau Sumatra, gajah Sumatra, warak Sumatra, tapir Asia, beruang madu lan warna-warna manuk liyané. Taman Nasional Bukit Tiga Puluh uga dadi pangon uripé wong Rimba lan Talang Mamak.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]